Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αναμνήσεις από το μέλλον!

’Το αεροπλάνο με τους υψηλούς προσκεκλημένους αφίχθη στην ώρα του.
Το τιμητικό άγημα παρατεταγμένο με γερμανική πειθαρχία, ανυπομονούσε. Οι σκιώδεις αρχές του τόπου, προσεύχονταν να πάνε όλα καλά.


Η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε, μετά από μερικά λεπτά αγωνίας φάνηκε στο κεφαλόσκαλο η Επικυρίαρχος. Κοίταξε το πλήθος κάτω που κρατούσε την ανάσα του, χαμογέλασε αχνά.

 

 Ανέπνευσε βαθιά τον αέρα που είχε γίνει φιλικός, με τους κατάλληλους ψεκασμούς των προηγούμενων ημερών. Κατέβηκε μεγαλόπρεπα τις σκάλες. Πίσω της ακολουθούσε μια
ολόκληρη στρατιά από εκλεκτούς επιστήμονες.
Πρώτοι στη σειρά ήταν κορυφαίοι χειρούργοι, ειδικοί σε πρωτοποριακά πειράματα, πάνω στα σώματα κατώτερων οργανισμών. Ακολουθούσαν ιατροί, ειδικοί σε εξαγωγές (χρυσών ) οδόντων, μαλλιών, ονύχων, εκτομές οφθαλμών καθώς και εμβρύων.


Έπειτα άρχισαν να κατεβαίνουν οι ειδικοί εκτιμητές έργων τέχνης, αποθηκευμένου χρυσού, νησιών, παραλιών, εργοστασίων, κρατικών κτηρίων κ.λπ. Πολυπληθές ήταν και το γκρουπ των επιφανών πολεοδόμων, ειδικών σε εκσκαφές, ισοπεδώσεις και καύσεις χωριών, όπως με τόση επιτυχία είχαν εφαρμόσει στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στον Χορτιάτη και αλλού.
Ανάμεσα στο πλήθος βρισκόταν και η ομάδα χαρισματικών ομιλητών, που θα αναλάβουν να παίρνουν συνεντεύξεις από τους ντόπιους επισκέπτες, στα γραφεία που θα τους παραχωρηθούν, στις οδούς Μέρλιν και Μπουμπουλίνας.


Καινοτόμοι επιχειρηματίες, παρασκευαστές αρωματικών σαπωνιών και οργανικών λιπασμάτων, επεξεργαστές δερμάτων καθώς και κατασκευαστές υπέροχων κοκάλινων κοσμημάτων, με πρώτες ύλες που θα βρουν εν αφθονία στον τόπο άφιξής τους.
Δεν λείπει βέβαια και το αθλητικό κομμάτι των επίσημων επισκεπτών.

 Αθλητές με άριστη στόχευση σε εκτοξευόμενα βρέφη, ποδοσφαιριστές με ειδίκευση στο λάκτισμα κεφαλών, ολυμπιονίκες στη σκοποβολή από τα 11 μέτρα σε ακινητοποιημένους στόχους (ακόμα έχουν να το λένε στην Κοκκινιά, στο Χαϊδάρι και στη Καισαριανή), καθώς και σε κινούμενους στόχους από ύψος (ταράτσες κ.λπ.)

 

 Στα extreme sports είναι αθλητές με ειδίκευση στην πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς ή νησιού. Οι Κρήτες θυμούνται με νοσταλγία παλαιότερες επισκέψεις και ανυπομονούν.
Από την σκάλα του αεροπλάνου συνέχιζαν να κατεβαίνουν οι έχοντες έφεση προς την αρχιτεκτονική χώρου, με επιμονή στην ανακύκλωση.

 

 Αυτοί είναι τόσο ταλαντούχοι όπου από ένα απλό σωρό πεταμένα κόκαλα και κρανία ιθαγενών, μπορούν να φτιάξουν περίτεχνους πύργους και λοφίσκους διαφόρων σχημάτων και μεγεθών.
Την κουστωδία κλείνει η ομάδα των διαιτολόγων. Στις χώρες που πηγαίνουν, καταπολεμούν με επιτυχία την παχυσαρκία, την κυτταρίτιδα, τα ψωμάκια και τα ψωμιά.


Με την κατάλληλη δίαιτα που εφαρμόζουν, τα μάτια μεγαλώνουν, τα μάγουλα σμιλεύονται, κι ένα απαλό χνούδι σκεπάζει το πρόσωπο. Επίσης το σώμα λεπταίνει, οι γοφοί εξαφανίζονται και η κοιλιά μεγαλώνει (πρήζεται), για να δώσει μια χάρη κομψότητας στο σώμα. Υπάρχουν φωτογραφίες από παλαιότερες καταστάσεις για του λόγου το αληθές.
Μόλις η Επικυρίαρχος πάτησε το πόδι της στο έδαφος, έσπευσε το πολύσπαστο να υποκλιθεί και να ασπαστεί με αβρότητα την δεξιά της.
Εκείνη χαμογέλασε με συγκατάβαση και άρχισε να επιθεωρεί τους υποταγμένους (τους παρατεταγμένους ήθελα να πω). Απέτησε φόρο τιμής στο μαυροκόκκινο λάβαρο που κυμάτιζε περήφανα, και μαζί με τις σκιές (εεε… τις αρχές )επιβιβάστηκαν στα πολυτελή αυτοκίνητα , που ξεκίνησαν με μεγάλη ταχύτητα.


Από πίσω ακολουθούσε σε άψογο σχηματισμό ένα άγημα μοτοσικλετιστών των Ες Ες, και πιο πίσω δεκάδες αυτοκίνητα με εργαζόμενους στην Βέρμαχτ. Το κομβόι πέρασε με ταχύτητα από τους άδειους δρόμους. Κάποιες φωνές που τόλμησαν να υψωθούν στο βάθος του δρόμου, πίσω από τα κιγκλιδώματα, πνίγηκαν εν τη γενέσει τους από τα ντόπια παραρτήματα της Βέρμαχτ, γνωστά ως Αρειοεύζωνοι .


Φήμες ( που δεν επιβεβαιώθηκαν) λένε ότι εκείνη την ημέρα κάποιες πολυμελείς οικογένειες που είχαν κατέβει για ψώνια, και κάποια ζευγαράκια που πήγαιναν στις καφετέριες, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, ίσως γιατί παράκουσαν τη διαταγή απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω του ενός ατόμου.’’


(Διαβάσατε αποσπάσματα από το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας που δεν έχει ακόμα γραφτεί με τίτλο ‘’ Το ημερολόγιο της διαχρονικής Άννας Φ.’’ )


Κάθε ομοιότητα με προηγούμενες ή μελλοντικές καταστάσεις ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο.


Δια την αντιγραφή,


Αγγελική Π.

 

 http://olympia.gr/

 

Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.