Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το χτύπημα του τυφώνα Sandy live.

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες σπεύδουν να προφυλαχθούν από τους θυελλώδεις ανέμους και τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις που προκαλεί ο τυφώνας Sandy, ενώ οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει πως οι καταστροφές που αναμένεται να σημειωθούν θα είναι πρωτόγνωρες για τα αμερικανικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στα δύο επόμενα 24ωρα θα επηρεάσει με τον έναν ή άλλον τρόπο τη ζωή 60 εκατομμυρίων κατοίκων. «Πρόκειται για το πλέον καταστροφικό γεγονός που έχουμε αντιμετωπίσει», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ, Νταν Μαλόι.


 
Ο τυφώνας Sandy ακόμη δεν χτύπησε την ξηρά σε Νιου Τζέρσεϊ -όπου θα είναι το επίκεντρο- και σε Νέα Υόρκη και οι δυο πολιτείες δέρνονται από ισχυρούς ανέμους, παράκτιες περιοχές πλημμυρίζουν -λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων-, δεκάδες χιλιάδες άτομα έμειναν ήδη χωρίς ηλεκτρισμό, μισό περίπου εκατομμύριο κάτοικοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερους χώρους και η πόλη της Νέας Υόρκης, που δεν κοιμάται ποτέ, είναι ερημωμένη.

Ο Σάντι του οποίου οι άνεμοι πνέουν με μέγιστη ταχύτητα περίπου 150 χιλιομέτρων με υψηλότερες ριπές, αναμένεται να μετασχηματιστεί σε ένα μετωπικό ή χειμερινό σύστημα χαμηλής πίεσης αργότερα σήμερα ή απόψε, τόνισε το NHC.

Μέχρι στιγμής, έξι πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα επηρεαστούν από την έλευση του τυφώνα.


Επίσης, περίπου 30.000 σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό, ενώ αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο δίκτυο για άλλα 40.000. Δεκάδες χιλιάδες άτομα έμειναν ήδη χωρίς ηλεκτρισμό, μισό περίπου εκατομμύριο κάτοικοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερους χώρους και η πόλη της Νέας Υόρκης, που δεν κοιμάται ποτέ, είναι ερημωμένη.

Η επικείμενη εκδήλωση της υπερκαταιγίδας στην περιοχή της Νέας Υόρκης ενδεχομένως θα ανεβάσει τη στάθμη των υδάτων της θάλασσας κατά τρία τουλάχιστον μέτρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις τότε οι καταστροφές θα είναι χωρίς προηγούμενο λόγω των πλημμυρών.


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ η πρωτεύουσα της χώρας Ουάσινγκτον έχει εκκενωθεί από τους κυβερνητικούς και κρατικούς υπαλλήλους. Όλες οι περιοχές της ανατολικής ακτής που έχουν πληγεί ή θα πληγούν βρίσκονται σε καθεστώς παράλυσης, αναμένοντας τις καταστροφικές συνέπειες της υπερκαταιγίδας. 











 (Δορυφορική εικόνα)


http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.