Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Απέκλεισαν την Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου!

 

Η τροϊκανή κυβέρνηση και οι εντός της Ελλάδας συνέταιροι και υποστηρικτές της τρέμουν την οργή του λαού που σωρεύεται και γίνεται καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη. 

 

Κι επειδή ο εφιάλτης τους είναι ο συγκεντρωμένος Ελληνικός λαός, αποφάσισαν να εορτασθεί η γιορτή του μεγαλομάρτυρος
Αγίου Δημητρίου σε συνθήκες κατοχής της χώρας, δηλαδή με κιγκλιδώματα και με προσωπικές προσκλήσεις που δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε «επίλεκτους» επισήμους της κυβέρνησης…

Ο Ναός του Αγίου Δημητρίου εόρτασε τη μνήμη του αγίου κεκλεισμένων των θυρών και το εκκλησίασμα έγινε ΜΟΝΟ για τους έμπιστους (ή μπιστικούς) της ανθυπο-κυβέρνησης της τρόικας. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην περιοχή ΚΑΝΕΝΟΣ, αφού η Αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα, τα οποία στην ουσία στερούν από τους πολίτες το δικαίωμα προσέλευσης στην εκκλησία!!!


Ο φόβος από την περυσινή παρέλαση και το εξόφθαλμο του αταίριαστου της τροϊκανής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ο πρόεδρος – μαριονέτα που προτιμά τις πριβέ εκδηλώσεις, λειτουργούν ως μέτρα αντιμετώπισης των πολιτών και περιθωριοποίησής τους από κάθε θρησκευτική ή εθνική εκδήλωση! Μόνο αντιδημοκρατικές και κατοχικές κυβερνήσεις λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Και αυτές είναι οι βασικές επιλογές εκείνων που επιμένουν να παίζουν το θέατρο των κυβερνώντων.


Η Θεσσαλονίκη σήμερα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να γιορτάσει τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου και αύριο θα είναι στην επίσης τραγική θέση να μην μπορεί να αποδώσει τιμές σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας. Τα κάγκελα και η Αστυνόμευση είναι επιλογές της κυβέρνησης που δεν εκφράζει τους Έλληνες. Τα κάγκελα και η Αστυνόμευση θα είναι και η νομοτελειακή κατάληξη για εκείνους που συναποφάσισαν και συνεργάστηκαν στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο.


Κωνσταντίνος


ΥΓ: Το τραγικό του σημερινού αποκλεισμού του ναού του Αγίου Δημητρίου είναι πως οι άθεοι απέκλεισαν τους πιστούς εκτός της Εκκλησίας. Εμπόδισαν το δικαίωμα της ανεμπόδιστης άσκησης λατρείας από τον Έλληνα πολίτη, το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας... το οποίο κουρελιάζουν σε κάθε ευκαιρία, οποτεδήποτε τους εμποδίζει να εφαρμόσουν την εκτρωματική τους δημοκρατία.


Επιστολή Έλληνα προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο


Σεβασμιώτατε Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

 
Με εκπληξη μαθαίνω πως στη δοξολογία η οποία πρόκειται να γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου η είσοδος των πιστών επιτρέπεται μόνον με ειδική πρόσκληση(;) και κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου(;) ! ενώ περιμετρικά του Ναού ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει περιμετρικά την εκκλησία, έχοντας τοποθετήσει μάλιστα και προστατευτικά κιγκλιδώματα γύρω από τον Ιερό Ναό.


Με πολύ σεβασμό επιτρέψτε μου λοιπον Σεβασμιώτατε να ρωτήσω.
Αποδέχεστε αυτό το μέτρο που ουσιαστικά καταργεί τη θεμελιώδη έννοια της καθολικότητας της Εκκλησίας; Έχω διδαχθεί από την ορθόδοξη πίστη πως η αγία μας Εκκλησία είναι Καθολική διότι αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμιά διάκριση και πως η ουσιαστική μετοχή των πιστών (συνιερουργοί) στα δρώμενα της Εκκλησίας είναι θεμελιώδης καθόσον τίποτα δεν τελείται χωρίς και τη δική μας παρουσία και συμβολή! 


Ο πιστός δεν μπορεί να αποξενωμένος από τα τελούμενα, δίοτι σε μια τέτοια περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι να αποδυναμωθεί η συνείδησή του ότι αποτελεί μέλος και να θεωρήσει πως η λατρεία αφορά αποκλειστικά στους ιερείς, η διαμόρφωση δηλαδή μιας κληρικαλιστικής αντίληψης με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή της Εκκλησίας. 


Αποδέχεστε ή όχι αυτό το μέτρο που δημιουργεί μια αντινομία μέσα στην Εκκλησία, θεωρώντας πως μια ομάδα βαπτισμένων είναι «προσκεκλημένοι» στη λατρεία (δηλαδή ξένοι ) και όχι ισότιμα μέλη του εκκλησιαστικού ώματος;
Με τον προσήκοντα σεβασμό


Νίκος Βασιλειάδης 

 

 




 http://www.triklopodia.com


 Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.