Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ξηλώθηκε ο τουρκόψυχος διευθυντής που παρέβη την ελληνική νομοθεσία!





Μάλλον…πρωτοφανή προσήλωση στη νομιμότητα συνεχίζει να επιδεικνύει η ελληνική πλευρά, αντέχοντας τις αφόρητες πιέσεις των εν Ελλάδι «Τούρκων» (Τζεγκίζ Ομέρ, Ιλχάν Ταχσίν, Αμπτουλχαλήμ Ντεντέ, Τσετίν Μάντατζη, Μαρία Ρεπούση, κλπ), ως προς το γνωστό πλέον θέμα με τα παράνομα τουρκονηπιαγωγεία της Θράκης.


Και αυτή η αντοχή μεταφράζεται και στη μη εγγραφή στο δημοτικό όσων παιδιών φοίτησαν σε αυτά, αλλά και στην τιμωρία όσων παρέβησαν τη σχετική νομοθεσία, όπως π.χ. ο Χασάν Κουράκ, διευθυντής του μειονοτικού δημοτικού του Εχίνου, για τον οποίον σας γράφαμε πρόσφατα στο«Προξενείο-Στοπ» ότι του επιβλήθηκε έγγραφη επίπληξη για την επιλογή του να εγγράψει στο σχολείο του 22 τέτοια παιδιά.

Τελικά όμως, πέραν της επίπληξης, μάθαμε ότι στον λεγάμενο επιβλήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ποινή, που δεν ήταν άλλη από την παύση του ως διευθυντή, με απόφαση του συντονιστή μειονοτικής εκπαίδευσης Ξάνθης.


Διαβάζουμε τα καθέκαστα στην προξενοφυλλάδα της Κομοτηνής «Γκιουντέμ» (8/10/2012), σε ένα κείμενο πάντως, που όπως θα παρατηρήσετε, είναι εμφανώς μουδιασμένο, ουδέτερο και φυσικά πόρρω απέχει από τις βλακώδεις μελοδραματικές κορώνες που εκτόξευε προ ημερών για το ίδιο θέμα στη«Μπιρλίκ» ο αποτυχημένος ιχθυέμπορας που παριστάνει τον διευθυντή της.


 Η μετάφραση είναι από το ιστολόγιο tourkikanea.gr:





 «Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου του Εχίνου!


     



Ο Χασάν Κουράκ ο οποίος παρείχε την δυνατότητα στους 20 μαθητές που είχαν το θέμα με την εγγραφή να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, κατά τις περασμένες μέρες απομακρύνθηκε των καθηκόντων του από τον συντονιστή…Σχετικά με το θέμα εστάλη έγγραφο από τον συντονιστή με το οποίο τοποθετείται στην θέση του διευθυντή ο Σαλίχ Χότσκα.

 Ο διευθυντής Χασάν Κουράκ παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό…εκεί τιμωρήθηκε με επίπληξη και απομακρύνθηκε των καθηκόντων του. Η είδηση προκάλεσε έκπληξη στην Εχίνο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

     Όπως είναι γνωστό, στις αρχές του εκπαιδευτικού έτους 20 γονείς μαθητών στην αίτηση που υπέβαλαν προς τον συντονιστή και στο δημοτικό σχολείο του Εχίνου, δήλωναν πως δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, επειδή δεν υπάρχει στην περιοχή δίγλωσσο νηπιαγωγείο που να παρέχει εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά, και έτσι εμφανίστηκε το μη επιλυθέν ακόμη πρόβλημα της εγγραφής στο δημοτικό.

 Ο διευθυντής του σχολείου κινούμενος από κοινού με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, πήρε στις τάξεις τους μαθητές που είχαν πρόβλημα εγγραφής και διασφάλισε την παρακολούθηση των μαθημάτων.


     Έγινε γνωστό πως ο Χασάν Κουράκ δεν ενημερώθηκε ως προς το σκεπτικό με το οποίο απομακρύνθηκε. Στο μεταξύ λέγεται πως κάποιοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως σε περίπτωση που οι γονείς των μαθητών ανακαλέσουν την αίτηση τους σύμφωνα με την οποία ¨Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο επειδή δεν υπάρχουν μειονοτικά νηπιαγωγεία που να παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά¨ το θέμα θα λήξει».


Εμείς ένα έχουμε να πούμε: επιτέλους λίγη δικαιοσύνη! Ε, συμβαίνουν, φαίνεται, κι αυτά πότε-πότε στη Θράκη. Όσο δε για την τελευταία παράγραφο, ελπίζουμε βέβαια να μην επαληθευτεί τελικά…



 http://aienaristeyein.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.