Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κλιμάκωση: Μπαράζ ρουκετών στην Γάζα - 73 βλήματα έπληξαν το Ισραήλ

    
 
Καταιγίδα ρουκετών από την Γάζα κατά του Ισραήλ κινητοποιηθεί τις Ισραηλινές και Αμερικανικές δυνάμεις που αυτή την περίοδο ασκούνται στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν και την Hizbollah Λιβάνου. 


Συνολικά 73 ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ σήμερα εκ των οποίων οι 13 την πόλη Ashkelon όπου το σύστημα Iron Dome απέδωσε ικανοποιητικά καταρρίπτοντας 7 συνολικά ρουκέτες. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ισραηλινών και αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες αυτή την περίοδο πραγματοποιούν στο Ισραήλ την άσκηση
αεράμυνας Austere Challenge 12 και την άσκηση Turning Point 6.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ οι ασκήσεις σταμάτησαν ενώ οι Ισραηλινοί μετέφεραν νέα
αντιπυραυλικά συστήματα στα σύνορα με την Γάζα.


 Αυτή την ώρα Ισραήλ και Αμερικανοί συζητούν για το τι θα πράξουν οι 1.000 Αμερικανοί τα αντιαεροπορικά συστήματα που οι Αμερικανοί μετέφεραν στο Ισραήλ καθώς και τα αμερικανικά αντιτορπιλικά τα οποία είναι εξοπλισμένα με το σύστημα AEGIS.


Αναμφίβολα αυτό που η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θα ήθελε αυτή την στιγμή ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου θα ήταν η εμπλοκή των Αμερικανών σε μία νέα σύγκρουση στην περιοχή.
Η επίθεση της Χαμάς πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την αναχώρηση του ηγέτη του Κατάρ του Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani ο οποίος την Τρίτη επισκέφτηκε επίσημα της Γάζα και υποσχέθηκε την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Γάζα ύψους 400 εκατ. δολαρίων.  


Η κίνηση αυτή του ηγέτη του Κατάρ και η σημερινή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Ισραήλ ο οποίος δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να ανεχτεί τις επιθέσεις αυτές. Από την άλλη πλευρά η επίσκεψη του ηγέτη του Κατάρ στην Γάζα δεν ήταν και τόσο αθώα σύμφωνα με τους Ισραηλινούς.


Όπως αναφέρουν πηγές από το Ισραήλ η επίσκεψη του Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani στην Γάζα εντάσσεται στην προσπάθεια του να επεκτείνει την επιρροή του Κατάρ μετά την Λιβύη και την Συρία στην Γάζα. Η υποστήριξη του Κατάρ στην Χαμάς θα επιτρέψει στην οργάνωση να δυναμώσει
στρατιωτικά και οικονομικά και να γίνει πιο απειλητική για το Ισραήλ. 



Κατά μία εκτίμηση η σημερινή επίθεση αποτελεί μία επίδειξη δύναμης της Χαμάς στον νέο
υποστηρικτή της ο οποίος επιθυμεί την δημιουργία μίας σοβαρής και πειθαρχημένης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  


Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.