Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σφοδρές μάχες σε όλα τα μέτωπα στην Συρία - Πριν το τέλος του έτους κτυπά το ΝΑΤΟ





Ο συριακός Στρατός βομβάρδισε εκ νέου σήμερα το πρωί με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. και ρουκέτες των 122 χλστ., τα προάστια της Μααρέτ αλ-Νούμαν, μιας πόλης στρατηγικής σημασίας που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία και η οποία αποτελεί κέντρο εισόδου όπλων από την Τουρκία.

 Σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις αποδύθηκαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις και στην δρόμο που συνδέει την Δαμασκό με το Χαλέπι προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους αντάρτες και τους μισθοφόρους της Αλ Κάϊντα. 

Γενικά οι συριακές ένοπλες δυνάμες προσπαθούν να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερ εδαφικά οφέλη και να αποκτήσουν πλεονεκτικότερη θέση εν αναμονή της επέμβασης του ΝΑΤΟ που φαίνεται πλέον αναπόφευκτη και σίγουρα πριν το τέλος του έτους.

 
Οι ισλαμιστές απάντησαν με έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (κλασικό μέθοδος της Αλ Κάϊντα) στην περιοχή της Δαμασκού, στην πόλη Χαράστα και πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή κοντά σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας, ενώ ακούγονται σφοδρά πυρά.
 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις συνέλαβαν 20 ισλαμιστές αντάρτες μεταξύ των οποίων και τον φερόμενο ως αρχηγό του ισλαμικού πυρήνα στην πόλη αυτή που βρίσκεται 10 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, ενώ σφοδρές μάχες συνεχίζονται μεταξύ του στρατού και των ανταρτών κοντά στην περιοχή Ερμπίν, 7 χλμ. βορειοανατολικά στης Δαμασκού.
 

Η πόλη Μααρέτ αλ-Νούμαν και το χωριό Μάαρ Σαμσέ, προπύργια των ισλαμιστών, σφυροκοπήθηκαν από μαχητικά MiG-21 και Su-27. Επίσης σκληρές μάχες σημειώνονται μεταξύ των δυνάμεων του τακτικού στρατού και των ανταρτών οι οποίοι επιτέθηκαν σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στο δρόμο Δαμασκού-Χαλεπίου, νοτίως της πόλης Μααρέτ αλ-Νούμαν.
 

Την Παρασκευή ο Στρατός βομβάρδισε θέσεις των ανταρτών γύρω από τη στρατιωτική βάση Ουαντί Ντέιφ, που πολιορκείται από τους αντάρτες.

Στην ανατολική περιφέρεια της Μααρέτ αλ-Νούμαν οι αντάρτες προσπαθούν να καταλάβουν τη βάση Ουαντί Ντέιφ στην οποία βρίσκονται 250 στρατιώτες, άρματα μάχης και μεγάλες δεξαμενές καυσίμων, αλλά μάταια, καθώς οι στρατιώτες ανθίστανται ηρωικά παρά την δυσμενή αναλογία 1:10.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.