Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στην νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αποκάλυψη σοκ - Βαλλιστικός εφιάλτης πάνω από την Ελλάδα






Η στρατηγική ομηρεία της Ελλάδας από την χρήση βαλλιστικών πυραύλων από την γείτονα Τουρκία είναι ήδη γεγονός.  Δυστυχώς η Ελλάδα περιήλθε στην θέση των χωρών που γειτονικές τους χώρες διαθέτουν εξελιγμένη πυραυλικά συστήματα τα οποία μπορούν να πλήξου στόχους σε μεγάλες αποστάσεις αιφνιδιαστικά χωρίς προειδοποίηση και με ακρίβεια.


Μετά από αρκετά χρόνια μεθοδικής και πάνω από όλα μυστικής ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων μέσης εμβέλειας με την βοήθεια της Κίνας και του Πακιστάν. Αν και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ήταν το πρώτο περιοδικό που είχε αναλυτικά παρουσιάσει για πρώτη φορά το Φθινόπωρο του 2007 το πρώτο τουρκικό τακτικό βαλλιστικό πύραυλο J-600T Yildirim I ουδεμία αντίδραση της τότε ελληνικής πολιτικής ηγεσίας είχε προκύψει. 


Σήμερα ακριβώς πέντε χρόνια μετά η Τουρκία διαθέτει την τεχνολογία και τα μέσα για την κατασκευή βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων τα οποία μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να πλήξουν την Αθήνα την Ελευσίνα με τα διυλιστήρια την Τανάγρα (την αεροπορική βάση των Mirage-2000 και το κέντρο λήψης διαφορικών εικόνων) και την Θεσσαλονίκη προκαλώντας έτσι ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία αφού ο φόβος και ο τρόμος είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο.


Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί  ειδικός αναλυτής αναπτύσσει λεπτομερώς τις τεχνολογικές δυνατότητες της Τουρκίας για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων υψηλής ακρίβειας χάρις στα συστήματα σύγκρισης ειδώλων που διαθέτουν πλέον οι τουρκικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς (MRBM, Yildirim II).


Με αποκλειστικές πληροφορίες ο συντάκτης της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ επισημαίνει επιπλέον  την δυνατότητα του νέου πυραύλου να ελίσσεται κατά την τελική φάση καθόδου του προς τον στόχο χάρις στην τεχνολογία σύγκρισης ειδώλων που έχουν αποκτήσει οι Τούρκοι από τους ασιάτες συνεργάτες τους.


Το τουρκικό βαλλιστικό σύστημα μέσης εμβέλειας Yildirim II δεν είναι ανήκει στην κατηγορία των χαμηλής ακρίβειας και επιβιωσιμότητας βαλλιστικών πυραύλων που οι περισσότερες χώρες στην Μ. Ανατολή διαθέτουν. Είναι πλέον ένας εξελιγμένος βαλλιστικός πύραυλος που μπορεί να επιλέξει το στόχο του και να τον πλήξει, αποφεύγοντας ελισσόμενος την αεράμυνα του αντιπάλου.


Αυτό όμως που θα έπρεπε να ανησυχήσει τον κάθε Έλληνα είναι η τάση των Τούρκων για την κατασκευή μεγαλύτερης εμβέλειας και ακρίβειας βαλλιστικών συστημάτων καθώς και η υιοθέτηση πια της τακτικής του τρόμου έναντι των γειτόνων τους, αφού μέσα σε λίγα λεπτά οποιαδήποτε γειτονική χώρα θα μπορούσε να υποστεί πλήγμα από τους Yildirim II χάνοντας σημαντικές υποδομές ή και ακόμα νεκρούς στο πλαίσιο μίας πολιτικής τρόμου και εκβιασμών.  


Δυστυχώς αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με ένα αποκαλυπτικό άρθρο-ανάλυση έρχεται για δεύτερη φορά μλέσα σε πέντε χρόνια να ενημερώσει τους αναγνώστες της για τις αλλαγές που θα επηρεάσουν την εθνική ασφάλεια και άμυνα. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     


Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.