Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΓΛΙΤΩΣΕ Η ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ; ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ Η΄ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;







 Το άγαλμα της γυναίκας που ατενίζει τη Μακρόνησο στο λιμάνι του Λαυρίου


  Έπρεπε να περάσουν μήνες ολόκληροι και δεκάδες δημοσιεύματα για να μπει στον κόπο το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύσει τις πληροφορίες που κατά καιρούς έχουν δει το φώς της δημοσιότητας και ανέφεραν πως η ιστορική Μακρόνησος και άλλα ξερονήσια είναι προς πώληση.


Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή τονίζεται πως το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση συγκεκριμένων νησιών.
Προσθέτει ακόμη ότι τα νησιά που είχαν αναφερθεί σε συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν σχετίζονται με έργα που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ουδέποτε έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων νησιών.


Το έγγραφο κοινοποιήθηκε σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας για το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν νησάκια του Αργολικού Κόλπου σε ιδιώτες.


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας διευκρινίζει ότι «στο πλαίσιο της καταγραφής και ανάλυσης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό τη δημιουργία σχετικού περιουσιολογίου, έγινε και καταγραφή 585 νησίδων που βρίσκονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου».


 makeleio.gr





 Σημείωση ... με την ιστορική Μακρόνησο ..το Μακρονήσι του πόνου , της εξορίας,  δεν τελειώνουμε εδώ...μια μικρή αναφορά είναι .. με αφορμή την ανάρτηση  για το ξεπούλημα των νησιών 
κάποια στιγμή  θα κάνω ένα αφιέρωμα  στο ιστορικό νησί ...που στέκει εκεί για να μας θυμίζει .... άλλες εποχές.... που δεν πρέπει να ξαναζήσει αυτός ο τόπος 

Ε. Δ



   Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς.  Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.