Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002 η Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε στην ΑΕΚ




Ένα από τα μεγαλύτερα ματς Ελληνικής ομάδας, διεξήχθη σαν σήμερα πριν από 15χρόνια, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης υποκλίθηκε μέσα στο σπίτι της, στην ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το 2-2 μέσα στο Μπερναμπέου, πρόκειται για την μεγαλύτερη ανατροπή εκτός έδρας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (video)!



Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος την ισοφάριση της ΑΕΚ μέσα στην Ισπανία, με την Ευρώπη να παραμιλάει για την ΑΕΚ. Όλα όμως είχαν αρχίσει νωρίτερα...
Μετά από περίπου 20 μέρες από το εκκωφαντικό 3-3 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε η ρεβάνς για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον δικέφαλο να φιλοξενείται μέσα στο Μπερναμπέου

.
«Ελάτε στη Μαδρίτη και θα σας διαλύσουμε» 

φώναζε ο Γκούτι στη μεικτή ζώνη μετά το ματς της Ένωσης με τη Ρεάλ στη Νέα Φιλαδέλφεια το οποίο έληξε 3-3. 

Βλέπεται εκείνη η ομάδα της Βασίλισσας ήταν πραγματική Γκαλάκτικος και ίσως η καλύτερη ενδεκάδα της Ρεάλ τα τελευταία 20 χρόνια.
ADVERTISEMENT
Στις 22 Οκτωβρίου του 2002 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους Μαδριλένους στην έδρα τους, μια ομάδα που διψούσε για εκδίκηση για την... υποτιμητική (για αυτούς) απόδραση της λίγες μέρες νωρίτερα από το Νίκος Γκούμας.


Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τη Ρεάλ με τον Ρονάλντο να κάνει όργια και τον ΜακΜάναμαν να εκτελεί. 2-0 στο ημίχρονο και όλα προμήνυαν ένα εύκολο βράδυ για τους γκαλάκτικος. Μόλις στο 54 λεπτό ο Μπάγεβιτς κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές προσπαθώντας να αλλάξει τις ισορροπίες, οι οποίες ήταν ο Ίβιτς και ο Σεντένο στη θέση του Τσιάρτα και του Νικολαϊδη! 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να πιέζει τη Ρεάλ.

Στο 75 λεπτό ο Κατσουράνης κατάφερε να βρει δίχτυα, δείχνοντας φτερά στα πόδια των Κιτρινόμαυρων οι οποίο δε σταμάτησαν να κυνηγούν την ανατροπή. Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα ο Ίβιτς κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και από πλάγια θέση, έσπασε προς την καρδιά της περιοχής, όπου περίμενε ο Σεντένο και πλασέ στην κίνηση πάγωσε την Μαδρίτη, 2-2!

Με την ολοκλήρωση του αγώνα ολόκληρο το γήπεδο χειροκρότησε την ελληνική ομάδα που πάλεψε όσο καμία άλλη και κατάφερε να μην ηττηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε κανένα από τα δύο ματς. Οι οπαδοί του δικεφάλου ξεκίνησαν γιορτή το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου από   την καρδιά της Ισπανίας και συνεχίστηκε μέχρι την Δεκελείας τις πρώτες πρωινές ώρες...


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75`Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61`Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82`Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο

ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69`Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54`Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54`Ιβιτς).





REAL-AEK 2-2 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ_0001.wmv από kokoretsi 






ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.