Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Ισραήλ: "Aναγκαστήκαμε να επέμβουμε στο Εstelle"Ο Ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι υπήρξε τελικά επέμβαση στο πλοίο που επιχείρησε να "σπάσει" τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Επισημαίνει ότι η επέμβαση στο πλοίο "Estelle" ήταν ειρηνική, γεγονός που επιβεβαιώνουν το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, και πραγματοποιήθηκε αφού έγιναν επανειλημμένες εκκλήσεις να αλλάξει την πορεία του και δεν υπήρξε καμμία απάντηση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το πλοίο φέρεται να περικυκλώθηκε από έξι έως εννέα ισραηλινά πολεμικά πλοία.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι στρατιώτες κατέλαβαν το πλοίο και σημείωσε: «Δεν υπήρξε βία. Οι επιβάτες δεν προέβαλαν αντίσταση».

Από δω και πέρα, η διαδικασία είναι η συνήθης: Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ασντότ, όπου βρισκόταν και ο Έλληνας πρέσβης. Οι επιβάτες θα παραδοθούν στην αστυνομία και από κει στις αρμόδιες μεταναστευτικές αρχές, προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.