Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτύρονται τα ΑμΕΑ


Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) θα πραγματοποιήσουν  σήμερα στις 11.00 το πρωί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). 

 

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, περισσότερα από 70.000 άτομα με αναπηρία βρίσκονται σήμερα στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξετασθούν, ενώ στους περισσότερους έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συνομοσπονδίας, ο πρόεδρος Γ. Βαρδακαστάνης ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να δώσει λύση και προσέθεσε ότι αποτελεί άμεση ανάγκη η επαναχορήγηση της σύνταξης ή των επιδομάτων αναπηρίας, αναδρομικά από την ημερομηνία αίτησής τους για επανεξέταση, καθώς και η ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.Ζήτησε επίσης για όσους καταθέτουν από εδώ και στο εξής αίτηση επανεξέτασης για τη συνέχιση καταβολής προνοιακού επιδόματος ή σύνταξης αναπηρίας, να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της γνωμάτευσης που έχει λήξει, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασής τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η νέα γνωμάτευση.


Σημαντικό θέμα για την ΕΣΑμεΑ, είναι και η θεσμοθέτηση ειδικής μέριμνας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, και της υποχρέωσης των Υγειονομικών Επιτροπών να προβαίνουν σε κατ' οίκον εξέταση εκείνων των ατόμων με αναπηρία που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά δεν μπορούν να μεταβούν στις διευθύνσεις των ΚΕΠΑ.


Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε 37 πόλεις, δηλ. σε: Γιάννενα, Λαμία, Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη, Αγρίνιο, Πάτρα, Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καβάλα, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Ερμούπολη, Καρλόβ,ασι και Βαθύ.

 

 www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.