Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Καθηγητής εκφοβίζει αλλοδαπούς μαθητές με την Χρυσή Αυγή



Σε μία τουλάχιστον απαράδεκτη απειλή φέρεται να κατέφυγε καθηγητής του 46ου Γυμνάσιου Νεάπολης Εξαρχείων, προκειμένου να συνετίσει αλλοδαπούς μαθητές της Α' Γυμνασίου για άγνωστο μέχρι στιγμής παράπτωμα: Τους προειδοίησε ότι θα καλέσει την Χρυσή Αυγή για να τους ξυλοφορτώσει....

 

Πριν από λίγες μέρες, ο καθηγητής φέρεται να απείλησε τους αλλοδαπούς μαθητές για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Μάλιστα ο .......
εκπαιδευτικός λέγεται ότι απέβαλε τους Έλληνες που έσπευσαν να υπερασπιστούν τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους.
Ηδη, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής Γιάννης Κουμέντος διέταξε την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό στο γυμνάσιο των Εξαρχείων.

 

Πρόκειται για έναν νεοδιόριστο καθηγητή, ο οποίος έχει ζητήσει συγνώμη και όπως δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου Βάντα Τσέλιου η συγνώμη του έγινε δεκτή και το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα και ειρηνικά.
 
Πρόκειται για ένα σχολείο με 150 μαθητές από 19 διαφορετικές χώρες που συνυπάρχουν μέσα από τα προγράμματά του και επί δέκα χρόνια τώρα λειτουργεί επιτυχώς, με πλήρη και ολοκληρωμένη πολιτική ενσωμάτωσης των αλλοδαπών.
 
 
Μιλώντας στο Star.gr η κυρία Τσέλιου, δεν διέψευσε το περιστατικό και σημείωσε: «Κάποιο περιστατικό έχει συμβεί αλλά το σημαντικό σε ένα χώρο είναι η γενική κουλτούρα που υπάρχει και όχι αν μια μέρα στραβώσαμε.»
 
 
«Είναι πράγματα που όπως ξέρετε γίνονται. Δεν υπάρχει κανένας χώρος που να είναι απαλλαγμένος από αυτές τις απόψεις. Εμείς εδώ πέρα είμαστε 500 νοματαίοι συνεπώς είναι φυσικό να υπάρχει και αυτή η άποψη. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ποια είναι η πολιτική του σχολείου. Δεν μπορώ να σας πω κιόλας ότι εδώ είναι ο παράδεισος» ανέφερε.

 
Η κυρία Τσέλιου σημείωσε πως «Η πολιτική του σχολείου μας δεν είναι ρατσιστική αλλά διακριτά αντίθετη από αυτή. Η κουλτούρα μας δεν έχει καμία σχέση με διακρίσεις. Εμείς εδώ και δέκα χρόνια έχουμε στο σχολείο μας πάντοτε προγράμματα για την ενίσχυση των αλλοδαπών μαθητών. Επίσης εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε τμήματα ένταξης δηλαδή ειδικής αγωγής.



 http://kafeneio-gr.blogspot.gr


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.