Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης… νεύρων στην Ελλάδα!




Για «ροζ» γραμμές ξέραμε, για τηλεφωνικές γραμμές με ανέκδοτα ξέραμε…για τις γραμμές του ΕΟΠΥΥ γνωρίζαμε, ε, τώρα μια νέα τηλεφωνική γραμμή που προσφέρει «κοινωνική υπηρεσία» ξεπροβάλει στη χώρα μας, καταδεικνύοντας ότι σε εποχές κρίσης πενία τέχνας κατεργάζεται.


O λόγος για την πρώτη τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης… νεύρων στην Ελλάδα, μια γραμμή anger management της οποίας οι ευρηματικοί ιθύνοντες σας προκαλούν, προσκαλούν, σχεδόν σας εκλιπαρούν, να τούς τηλεφωνήσετε, να τους… περάσετε γενεές δεκατέσσερις και να εκτονωθείτε για οποιοδήποτε λόγο σάς απασχολεί, από τα μέτρα της τρόικας μέχρι την μπουγάδα της γειτόνισσας που σάς καταστρέφει τα λουλούδια.


«Ξεσπάστε σε εμάς… Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!» αναφέρει ενθουσιωδώς η διαφήμιση της τηλεφωνικής γραμμής εκτόνωσης νεύρων, της οποίας περισσότερα στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά δεν αναφέρουμε για προφανείς λόγους.
Ένα απόσπασμα της διαφήμισης είναι ενδεικτικό των προθέσεων:
«Μήπως νομίζεις ότι όλα σου πάνε στραβά και αυτό το σύμπαν δεν συνωμοτεί λιγάκι; Σου τη δίνει το πρωινό ξύπνημα;


Για ακόμα μια φορά σε ξύπνησαν απότομα με αποτέλεσμα να χάσεις το όνειρο πάνω στο καλύτερο; Σου τη σπάει αυτός ο αδιάκριτος απέναντι που κοιτάει με υφάκι; Έχεις φρικάρει τόσο με τη μούρη κάποιου που πρωί-πρωί θυμίζει ξινισμένο γιαούρτι;
Κόλλησες για ακόμα μια φορά στην κίνηση; 

Περιμένεις στη στάση και το λεωφορείο αργεί; Βιάζεσαι να πας στη δουλειά και σου σκάει το λάστιχο;
Μάλωσες με τον τύπο που στο έπαιξε έξυπνος κλέβοντάς σου το parking που μία ώρα έψαχνες; Σου τη σπάει ο γείτονας;
Σου γυρίζουν τα άντερα μόλις αντικρίζεις το αφεντικό σου; Οι ορμόνες σου έχουν χτυπήσει κόκκινο;


Σου τη βιδώνουν τα άτομα που πάντα έχουν μια άποψη για όλα;Το ροχαλητό του συντρόφου σου δε σε αφήνει να κοιμηθείς;
Βλέπεις τον αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας και η καλή σου δε λέει να βάλει γλώσσα μέσα της; Και σα να μην φτάνει αυτό χάνει κιόλας και μαζί της κάνουν φτερά τα χρήματα που έπαιξες στο στοίχημα;
Μη τρελαίνεσαι !

Έχεις νεύρα γιατί έτσι γουστάρεις στην τελική βρε αδερφέ; Ε λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ για εσένα… Δε θέλουμε να «σιγοβράζετε» στο ζουμί σας… Ο μοναδικός όρος είναι ότι θα πρέπει να εκφραστείτε, να εκτονωθείτε ελεύθερα και φωναχτά χωρίς όρια και καθωσπρεπισμούς με σκοπό να ανακουφιστείτε!!!
Ξεσπάστε σε εμάς… Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!»


Να υποθέσουμε ότι η τηλεφωνική γραμμή ότι θα έχει επιτυχία;  Βεβαίως, με χρεώσεις που κυμαίνονται από 1,48 ευρώ το λεπτό (από σταθερό) έως και 1,57 ευρώ το λεπτό (από κινητό), αν το παρακάνεις με την «ανακούφιση», αν σού φταίνε οι… πάντες και τα πάντα, αν είσαι κομματάκι στριμμένος, λόγω του παραληρήματος σου μπορεί στο τέλος του μήνα να καταλήξεις με «φουσκωμένο» τηλεφωνικό λογαριασμό. 


Και τότε τι κάνεις; Θα τα βάλεις με την αφεντομουτσουνάρα σου; με τη γειτόνισσα; με τον Σαμαρά; Μπα, θα ξανατηλεφωνήσεις στην γραμμή εκτόνωσης νεύρων!
Είναι αυτονόητο όμως ότι για πραγματικά σοβαρά περιστατικά και όχι για χαβαλέ οι τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικευμένο προσωπικό είναι το μόνο (πρώτο) συνιστώμενο βήμα.


 www.tsantiri.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.