Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ» ΤΗΣ ΙAF «Η Ισραηλινή Αεροπορία βομβάρδισε αποθήκη πυρομαχικών στο Σουδάν» λέει το Χαρτούμ

   

 
Το Ισραήλ κατηγόρησε το Σουδάν για επιδρομή τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών εχθές το βράδυ όταν εργοστάσιο πυρομαχικών στο Χαρτούμ το οποίο τινάχθηκε κυριολεκτικά στον αέρα.


«Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της ΙΑF επιτέθηκαν εναντίον του εργοστασίου Γιαρμούκ», ανακοίνωσε ο Αχμέντ Μπελάλ Οσμάν, υπουργός πληροφοριών του Σουδάν, προσθέτοντας ότι φαίνεται πως πλησίασαν το εργοστάσιο από τα ανατολικά.
Ο Σουδανός υπουργός κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση λέγοντας πως το γεγονός πρόκειται να διερευνηθεί περαιτέρω από τις αρχές της χώρας δείχνοντας όμως την ισραηλινή Αεροπορία ως τον βασικό υπαίτιο για την έκρηξη.


Αυτόπτες μάρτυρες είχαν κάνει λόγο για εκρήξεις στο εργοστάσιο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας του καπνού, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο.


Το Μάιο, η σουδανική κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι ένα άτομο σκοτώθηκε σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Πορτ Σουντάν και ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό έμοιαζε με έκρηξη πέρυσι, την ευθύνη για την οποία είχε επιρρίψει σε ισραηλινή επίθεση.


Υπενθ6υμίζεται  ότι τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2009 είχαν πραγματοποιηθεί δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Σουδάν και μια εναντίον στόχου στην Ερυθρά Θάλασσα από αεροσκάφη που φημολογείτο ότι ανήκαν στην ισραηλινή Αεροπορία.
Οι στόχοι αφορούσαν τοποθεσίες συγκέντρωσης όπλων από το Ιράν όπου το Ισραήλ είχε κατηγορήσει ότι διοχετεύονταν λαθραίως  στη λωρίδα της Γάζας. Όπως και τότε έτσι και σήμερα το Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αεροπορικές επιδρομές .


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.