Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κόκκινος Συναγερμός στην Αθήνα. Δύο Έλληνες βουλευτές στο πλοίο για Γάζα.

 
 
Κοκκινος συναγερμός εχει σημάνει στην Αθήνα και στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Ναυτιλιας. Πριν απο λιγο επιβεβαιώθηκε η πληροφορια οτι δυο βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ οι κυριοι Κοδέλας και Διαμαντόπουλος εχουν επιβιβαστει στο σκαφος Estelle στο οποίο επιβαίνουν 17 ακόμη ακτιβιστές που στόχο έχουν να μεταφέρουν ανθρωπιστικη βοηθεια στην Γαζα.


Το θριλερ εχει ξεκινησει εδω και ημερες οταν οι ελληνες βουλευτες εφτασαν στην κρητη με αλλο σκάφος το οποίο εντοπιστηκε απο το λιμενικό και στο οποιο απαγορευτηκε το ταξίδι προς την Γαζα. Οι δυο βουλευτες αγνωστο πως, πιθανον με ταχύπλοο εφτασαν στο Estelle το οποίο τις 3 τελευταιες ημέρες έπλεε Νότια της Κρητης. Οι Ισραηλίνες αρχές έχουν ενημερώσει και την Αθήνα οτι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν στο πλοίο να φτασει στην Γαζα .

Σε δηλωση που έκανε στην ιστοσελίδα koel.gr ο βουλευτής Δ.Κοδέλας είπε οτι:

"Βρισκόμαστε σε μια ευρύτερη περιοχή, αυτήν της νοτιοανατολικής Ευρώπης που φτάνει ως τη Μέση Ανατολή, όπου το ζήτημα του πολέμου ήδη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και σχεδιάζονται ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις σε βάρος των λαών. Το μήνυμα του Estelle είναι, λοιπόν, και μήνυμα ειρήνης. Μήνυμα υπέρ του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που τσαλαπατώνται όλο και πιο βάναυσα στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Μήνυμα αντίστασης σε όσους θέλουν να είναι χωροφύλακες – τρομοκράτες της περιοχής.
 
 
 Για εμάς τους Έλληνες, είναι και δείγμα μιας άλλης «διπλωματίας» και μιας άλλης στάσης, αφού η αποστολή του Estelle απαιτεί έμπρακτα να μην καταπατούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η ανεξαρτησία λαών και κρατών. Με δυο λόγια, η αποστολή του Estelle συνδέεται άμεσα με τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ξετυλίγονται και στη χώρα μας: Δεν θα επιτρέψουμε να υπερισχύει ο νόμος του (στρατιωτικά, πολιτικά ή οικονομικά) ισχυρού. Θα επιβάλουμε τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. 
 
 
Η Μεσόγειος μπορεί, από χώρος εξωτερικών επεμβάσεων, λεηλασίας των φυσικών πόρων των χωρών της, εμφύλιων συγκρούσεων και μίσους, προγραμμάτων λιτότητας και κοινωνικής εξόντωσης, να μετατραπεί σε θάλασσα Ειρήνης, Αξιοπρέπειας, Ευημερίας. Με αυτή την έννοια, σε ένα περιβάλλον γκρίζο, οι αραβικές εξεγέρσεις, οι πλατείες της Νότιας Ευρώπης, η Παλαιστινιακή Αντίσταση, οι αγώνες των λαών της γειτονιάς μας, ανοίγουν για όλους μας δρόμους ελπίδας και νίκης."
 
 
 
 http://zeidoron.blogspot.gr
 
 
  Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς.  Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.