Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πολεμικό το Ακρωτήρι και πάλι

Πάνω από 70 χρόνια μετά την αιματηρή Μάχη της Κρήτης, Γερμανοί στρατιώτες αποβιβάζονται στο νησί της Μεσογείου. Με πλοία και με αεροπλάνα. Στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, όπου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ερμής» το Μάιο του 1941 περισσότεροι από 250 Γερμανοί αλεξιπτωτιστές βρήκαν τον θάνατο, σήμερα εξασκούνται σε εκτοξεύσεις πυραύλων στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.


Η Πτέρυγα Πυραυλικής Αεράμυνας 1 "SH" της γερμανικής Λούφτβαφε είναι εδώ και δυο βδομάδες μαζί με το υλικό της στα Χανιά Κρήτης. Μαζί με την Πτέρυγα Πυραυλικής Αεράμυνας 2 "M-V" λαμβάνει μέρος στην ετήσια τακτική άσκηση με πραγματικά πυρά. Οι Γερμανοί όπως πάντα, έφεραν μαζί τους όλο το απαιτούμενο υλικό. Δικαίως η προετοιμασία για την άσκηση καλείται ως μια υλικοτεχνική πρόκληση της γερμανικής εφοδιαστικής αλυσίδας.
Συνολικά 76 κοντέινερ και 230 οχήματα ξεκίνησαν τέλος του Σεπτεμβρίου το ταξίδι τους από το Travemünde της Γερμανίας για τη Μεσόγειο. Μετά από δεκαήμερο πλού, 2.460 τόνοι υλικού ξεφορτώθηκαν στη Σούδα, και απο κει με τη συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας έφθασαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης - το οποίο ξεκίνησε με τη λειτουργία του το 1968, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας.
To Γερμανικό Ναυτικό συμμετέχει στην άσκηση με δύο φρεγάτες τύπου 123 και 124.
Η ετήσια πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ "Rapid Arrow" τελεί υπό την διοίκηση JADOC (Joint Air Defence Operation Centre).
 
 http://elladasimera.blogspot.gr
 
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.