Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η πτώση του Felix σε αριθμούς

Ο 43χρονος Αυστριακός Felix Baumgartner έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος που σε ελεύθερη πτώση ξεπέρασε την ταχύτητα του ήχου, πηδώντας στο κενό με ειδική στολή για την πίεση και το ψύχος, όταν το αερόστατο ηλίου που τον μετέφερε, ανήλθε στο υψόμετρο των 39 χιλ.μέτρων στον ουρανό της ερήμου του Νέου Μεξικού.



Η ελεύθερη πτώση του αλεξιπτωτιστή διήρκεσε 4 λεπτά 19 δεύτερα με τελική ταχύτητα τα 1.137 χλμ. την ώρα.


Τελικά μέχρι την προσγείωση, μετά το άλμα στο κενό από το αερόστατο, κύλησαν εννέα λεπτά και τρία δεύτερα. Το αλεξίπτωτο ήταν ανοικτό στα τελευταία 4 λεπτά, 44 δεύτερα.
Ο Αυστριακός έκανε μια πενταετή προετοιμασία.
Κινδύνευε σήμερα, όπως λέγουν ειδικοί που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό πρακτορείο, από "απώλεια συνείδησης κατά την πτώση, πιθανόν μοιραία για την ίδια του την ζωή".


Ο Βaumgartner δεν ήταν μόνος στην προσπάθειά του, αλλά είχε στο πλευρό του συνολικά 100 συνεργάτες-κορυφές στο είδος τους. Το άλμα που πέτυχε θα μελετηθεί τώρα από τη σκοπιά της ιατρικής και της αεροναυτικής και θα χρησιμεύσει ως data στους αστροναύτες.
Οι άνεμοι καθυστέρησαν σήμερα 3 ώρες το εγχείρημα αυτό.
Τριάντα πέντε κάμερες, στο έδαφος και από ελικόπτερο και μία πάνω στη στολή του Αυστριακού, απαθανάτισαν το ιστορικό εγχείρημα, που μεταδόθηκε live στο YouTube.

μπορείτε να το δείτε εδώ




 http://www.enikos.gr/


Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.