Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μίχαλος: «…οι τοκιστές-σουλατσαδόροι δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η αγορά!!!»

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ:


   === Μεγάλη κουβέντα και τη λέγαμε συχνά-πυκνά τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Με δυο λέξεις χαρακτηρίζει του αεριτζήδες μαυραγορίτες, τους τοκογλύφους και πλανόδιους αργυραμοιβούς. Εννοεί τα κοράκια εκείνα, όχι που απλά δεν γνωρίζουν το πως λειτουργεί η αγορά, αλλά που την μισούν, την υπονομεύουν και την καταστρέφουν, ώστε μέσα από τα κατεστραμένα νοικοκυριά να ψαρεύουν τα θύματά τους. 

Με την απότομη μετάπτωση, σε κατάσταση φτώχειας τεράστιων πληθυσμών, αυτά τα κοράκια, αυτοί οι νακροθαύτες της πραγματικής οικονομίας, αυτοί οι «τοκιστές-σουλατσαδόροι» βγαίνουν έξω και αρχίζουν με τα εύκολα: Αγορά χρυσών αντικειμένων και κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας, για ένα κουτί τσιγάρα.


   === Τι να σου κάνει ένα κουτί τσιγάρα. Αφού απέκτησαν επαφή, τα θύματα ξαναπηγαίνουν  και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, αφού οι τράπεζες οδηγούνται τεχνητά στην έλλειψη ρευστότητας, αρχίζουν να παζαρεύουν με τον τοκογλύφο, το αυτοκίνητο και το σπίτι. Δεν χρειάζεται να είσαι ….Λυγερός για να καταλάβεις ποιος θα βγει κερδισμένος και ποιος θα καταστραφεί.
   === Αυτά για τη καλύτερη κατανόηση της έννοιας του «τοκιστή-σουλατσαδόρου» και ας πάμε στο «Ολυμπία» να δούμε τις δηλώσεις του Μίχαλου:

   === Μίχαλος: Εξευτελιστικοί οι μισθοί στην Ελλάδα – Άνοιξε κόντρα με τον ΣΕΒ
   === Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι «εξευτελιστικοί» είπε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος λέγοντας ότι δεν μπορούν να μειωθούν άλλο, μιας και οι χαμηλοί μισθοί όπως στη Βουλγαρία δεν έφεραν επενδύσεις.

Επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι μέσες αποδοχές το 2011 διαμορφώθηκαν στα 10.110,6 ευρώ ετησίως, (στη δεύτερη θέση από το τέλος μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας) με αμέσως επόμενη την Τουρκία, όπου οι αποδοχές διαμορφώνονται στα 6.015 ευρώ.
«Η λιτότητα έχει ένα όριο, έχουμε τη δεύτερη υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, το 28% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας», συνέχισε.
Όπως είπε, πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους εταίρους και να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις, καθώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί «αυτό το εξοντωτικό πρόγραμμα».

Ο κ. Μίχαλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΕΒ με αφορμή την πρόταση του Συνδέσμου για μεταφορά του Γενικού Εμπορικού Μητρώου από τα επιμελητήρια στο υπουργείο Ανάπτυξης λέγοντας: «Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι. Οι τοκιστές σουλατσαδόροι δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί η αγορά», για να λάβει την απάντηση των Βιομηχάνων: «Ο ΣΕΒ δεν ασχολείται με τον κ. Μίχαλο».

Αναρτήθηκε από economikos – olympia.gr
 http://zeidoron.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.