Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σε λάθος κτίριο φυγάδευσαν τον Τόμσεν! – Αντί να τον οδηγήσουν στο υπ. Εργασίας τον έβαλαν σε γυμναστήριο!



- Όλα αυτά για να αποφύγει περίπου 50 αναπήρους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας

- Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από 6 αστυνομικούς για να τους ξεφύγει!

- Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τους άλλους 2 τροικανούς που έφτασαν νωρίτερα


Μόνο κωμικοτραγικά μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς όσα έγιναν λίγο πριν τις 12 γύρω από το υπουργείο Εργασίας όπου η τρόικα είχε ραντεβού με τον κ. Βρούτση. Περίπου 70 ανάπηροι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο και φώναζαν συνθήματα. Αποδοκίμασαν μάλιστα τον Ματίας Μόρς, έναν από τους τρείς απεσταλμένους της τρόικας.

Έτσι, για τον φόβο των Ιουδαίων, αποφαίστηκε ο πιό αναγνωρίσημος 

ο κ.Τόμσεν, να μπει από την πίσω πόρτα. Στήθηκε λοιπόν ολόκληρη επιχείρηση από την ασφάλεια του κ.Τόμσεν προκειμένου να μπει με ασφάλεια στο κτίριο. Όμως, έκαναν ένα μικρό λάθος και οι 6 “φύλακες” του τροικανού, τον έβαλαν μέσα σε ένα γυμναστήριο αντί για την είσοδο του υπουργείου.


Οι άλλοι δυο της τρόικας που δεν ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο με τον κ.Τόμσεν αποδοκομάστηκαν από τους συγκεντρωμένους.

Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τον αμερικανό πρέσβη.

Οι δανειστές ζητούν νέες ρυθμίσεις στον ιδιωτικό τομέα. Κυρίως ωράριο λάστιχο με ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος, να μπορεί δηλαδή ο εργοδότης για κάποιο διάστημα να απασχολεί επιπλέον ώρες τους υπαλλήλους στους οποίους αντί υπερωριών θα παράσχει μειωμένο ωράριο αργότερα και για αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

 

Δεν είναι λοιπόν μόνο η αύξηση των ορίων ηλικίας. Οι τροϊκανοί υπολόγισαν το όφελος σε μόλις 500 εκατομμύρια και έτσι … θέλουν κι άλλα.

Οι τροϊκανοί επίσης ζητούν νέα μείωση στους κατώτατους μισθούς, αλλά και κατάργηση των αυτόματων αυξήσεων μέσω των τριετιών. Οι όποιες αυξήσεις λένε οι τροϊκανοί δεν θα μπαίνουν αυτόματα αλλά μόνο μετά από διαπραγμάτευση του εργαζόμενου με τον εργοδότη.

Απ’ την άλλη πλευρά το υπουργείο αντιπροτείνει πάγωμα του κατώτατου μισθού στα σημερινά επίπεδα και συζητά (ίσως) μείωση στις αυξήσεις μέσω τριετιών.

Σήμερα επίσης πέφτει στο τραπέζι με την τρόικα όλο το πακέτο μέτρων που αφορά:

Αύξηση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, αύξηση του κατωτάτου ορίου χρόνου συνταξιοδότησης στα 20 έτη,μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, κλιμακωτά, πάνω από τα 1.000 ευρώ από 1% έως και 15%, μείωση του εφάπαξ κατά 20-30% σε 22 Ταμεία, αλλά και κατάργηση δώρων, περικοπή στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων (πλαφόν στα 720 ευρώ), αλλά και κατάργηση του ΕΚΑΣ στους κάτω των 65 ετών

 

 

  

 

Οι άλλοι δυο της τρόικας που δεν ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο με τον κ.Τόμσεν αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους.

 




 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.