Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Το “Δέντρο και η Κούνια” της Μαρίας Ντούζα στην Αργυρούπολη (VIDEO)



Στον κινηματογράφο ΣΟΦΙΑ στην Αργυρούπολη (Ευσταθιάδου 2, πλατεία Αγ. Τριάδος, Τηλ: 210 9927447) θα προβάλλεται μέχρι τις 19 Μαρτίου η συγκινητική ταινία ‘Το Δέντρο και η Κούνια’ της Μαρίας Ντούζα, που ξάφνιασε ευχάριστα το αθηναϊκό κοινό. Πρόκειται για μια ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης με φόντο την αποδημία και την ιστορία.




Η Ελένη Καραπάνου, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο (πρώην πολιτικό πρόσφυγα) εδώ και δεκαπέντε χρόνια – από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. 


Μια μέρα ο Βρετανός άντρας της, Χάρυ, μετατίθεται στην Κίνα. Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, την Άννα, και έρχονται στην Ελλάδα, για Πασχαλινές διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα…



Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, η ταινία αφηγείται πώς μια οικογένεια χωρισμένη για χρόνια ξαναβρίσκεται ένα Πάσχα στο πατρογονικό σπίτι στην Ελλάδα. Αποδημία και οικογενειακές σχέσεις, που έχουν διαρραγεί μέσα στο χώρο και τον χρόνο, είναι τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται. Επίκαιρη αλλά και διαχρονική, Ελληνική αλλά και οικουμενική, η ταινία Το Δέντρο και η Κούνια είναι πάνω απ’όλα μια ανθρώπινη ιστορία οικογενειακής επανεύρεσης.



Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, 
Νίκος Ορφανός και η μεγάλη Σέρβα ηθοποιός Μιριάννα Καράνοβιτς, γνωστή από τις ταινίες του Κουστουρίτσα (Underground, Ο Μπαμπάς Λείπει σε Ταξίδι για Δουλειές κ.α).


Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και μια επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία σε όλο τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Αυστραλία, Ινδία, Βέλγιο, Στοκχόλμη, Βελγράδι κλπ), Το Δέντρο και η Κούνια αγοράστηκε από εταιρεία διεθνούς διανομής (EastWest Filmdistribution) και το φθινόπωρο θα βγει στις Ευρωπαϊκές αίθουσες





Και μερικά σχόλια θεατών στο αθηνόραμα:


Ελληνική ταινία ευρωπαϊκού βεληνεκούς. Σκηνοθεσία, σενάριο και ερμηνείες κορυφώνονται λεπτό το λεπτό σε αυτή την πραγματικά υπέροχη ταινία. Ο Ηλίας Λογοθέτης απλός, αληθινός, άμεσος. Και η Αλικάκη συγκλονιστική. Όπως και η σπουδαία Σέρβα Μιριάνα Καράνοβιτς.



Είμαι παιδί τρίτης γενιάς μεταναστών Καναδάς – Ελλάδα και ξεριζωμένη και αμεταφύτευτη… Σ’ευχαριστώ που μοιράστηκες τόσο γενναιόδωρα ζεστά κι αληθινά συναισθήματα κι εικόνες…
Πολύ εύστοχη και συγκινητική όσον αφορά τη μετανάστευση και τα κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου. 


Μια εξαιρετική, πολύ ειλικρινής κινηματογραφική επιτυχία.
Επιτέλους μια ελληνική ταινία που δεν είναι δήθεν, με ένα σενάριο αληθοφανές, μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική ιστορία, χωρίς θολά βαθυστόχαστα νοήματα , με πραγματικούς ήρωες που θα μπορούσαν να είναι συγγενείς ή φίλοι μας.
 Να την δείτε οπωσδήποτε !!!!!




ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.