Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Νάντια Βαλαβάνη:Σκάνδαλο η εκποίηση του Ελληνικού.Θα πέσουν χιλιάδες λουκέτα και θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Hβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη χαρακτηρίζει τη “βελτιωμένη” οικονομική προσφορά της Lamda Development για το Ελληνικό - από τα 70 στα 130 ευρώ ανά τ.μ. - έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της σκανδαλώδους εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

 
 Αμφισβητεί έντονα την υπόσχεση  για δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, γιατί δεν προκύπτουν από καμιά  μελέτη και προβλέπει ότι θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες υπαρκτές, σήμερα, θέσεις εργασίας, από τα  χιλιάδες λουκέτα  που θα πέσουν στους εμπορικούς δρόμους στο Παλιό Φάληρο, στον Άλιμο, στο Ελληνικό, στην Αργυρούπολη και στη Γλυφάδα. 


«Η "βελτιωμένη" οικονομική προσφορά της Lamda Development της Οικογένειας Λάτση για το Ελληνικό - από τα 70 στα 130 ευρώ ανά τ.μ. για το μεγαλύτερο και καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης - είναι ένας ακόμη κρίκος, ο πιο βαρύς, στην αλυσίδα της σκανδαλώδους εκποίησης της δημόσιας περιουσίας», 


αναφέρει η κα Βαλαβάνη και τονίζει ότι «η παράδοση στην ιδιωτική κερδοσκοπία των 6.240 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και 955.000 τμ παραλιακής ζώνης με 3,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, θα μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου, σε γκέτο πλουσίων, με υπερπολυτελείς κατοικίες και επτάστερα ξενοδοχεία, με ουρανοξύστη(!) πάνω στο κύμα, κατά τα παρωχημένα πρότυπα της Ισπανίας ή του Ντουμπάι, με μεγάλα εμπορικά κέντρα, καζίνο και δυο ακόμη ουρανοξύστες στα ενδότερα, με αποκλεισμό της πρόσβασης των πολιτών του Λεκανοπεδίου στη θάλασσα κατά το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής και χωρίς δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης κατά το υπόλοιπο».

 

Η κ. Βαλαβάνη επισημαίνει ότι η υπόσχεση για δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας δεν προκύπτει από καμιά μελέτη και σημειώνει πως «περιμένουν τον επενδυτή να τους δώσει το δικό του ειδικό σχέδιο ιδιωτικής χωροταξίας και πολεοδόμησης για να το βαφτίσουν δημόσιο συμφέρον».
 
Αντίθετα, υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι βέβαιο ότι, αντί για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μιας ήπιας ανάπτυξης, θα πέσουν χιλιάδες λουκέτα και θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες υπαρκτές, σήμερα, θέσεις στους εμπορικούς δρόμους των Νοτίων, στο Παλιό Φάληρο, τον Άλιμο, το Ελληνικό, την Αργυρούπολη και τη Γλυφάδα -όπως ακριβώς έγινε μετά την εγκατάσταση των Malls στο Μαρούσι και τον Αγιο Δημήτριο. 
 
Όπως βέβαιο είναι ότι φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον θα υποστούν σημαντική βλάβη, αντί ο χώρος ν’ αξιοποιηθεί έτσι ώστε ν’ αποτελέσει την τελευταία ακόμα δυνατή στοχευμένη παρέμβαση στο μικροκλίμα ολόκληρου του Λεκανοπέδιου. Την ίδια στιγμή προσπαθούν να πείσουν ότι το Ελληνικό θ’  αποτελέσει επίσης παγκόσμιο πείραμα στο είδος: Οι ιδιώτες θα κατασκευάσουν όχι δημόσιο, αλλά ιδιωτικό μητροπολιτικό πάρκο διαστάσεων Χάιντ Παρκ».
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι, όταν με την ψήφο τού ελληνικού λαού αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δεν θα διστάσει, όπου δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, να αναθεωρήσει ειλημμένες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων και συμβάσεων», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Βαλαβάνη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.