Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση για την πρόληψη & την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας & του ιού HPV

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Eλληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Ιατρείο Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος του Τμήματος Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία», συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά τη παιδική και εφηβική ηλικία (0 –18 ετών). 




Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας του 21 ου αιώνα, και έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας» τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα το ποσοστό υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία υπερβαίνει το 30%.


 Λόγω των επιπλοκών της παχυσαρκίας που περιλαμβάνει τη ινσουλινοαντοχή και διαβήτη τύπου 2,την υπέρταση,τις διαταραχές του ενδοθηλίου, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και την υπερλιπιδαιμία προκύπτει η αναγκαιότητα της παρούσας ιατρικής δράσης έχοντας διπλό στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση.


Στο χώρο του Ιατρείου Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους σώματος θα γίνεται κλινική αξιολόγηση των παιδιών από Παιδίατρο, Διατροφολόγο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Παιδοψυχολόγο και τακτική παρακολούθηση τους με κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς οικονομική επιβάρυνση.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 στις 18:00μμ και θα ενημερωθούμε για το πρόγραμμα Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή που μπορεί να ενταχθεί κάθε παιδί που ανήκει στην παραπάνω κατηγορία.


ΟΜΙΛΗΤΕΣ 
 
*Πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής Παχυσαρκίας
Χαρμανδάρη Ευαγγελία
MD,MSc, PhD, MRCP(UK), CCST(UK), Αν.Καθ..Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας A Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού & Διαβήτη Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία».

*Πρόληψη και αντιμετώπιση από τον ιό HPV
Παναγιώτης Παπαλάμπρος
MD,DGGP,BMS,BSCCP,CCST Μιαευτήρας- Γυναικολόγος, Λαπαροσκόπος-Υστεροσκόπος
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν αποκλειστικά οι ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.