Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών προς τον επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης» κ. Γ. Κωνσταντάτο

Οι εκπαιδευτικοί ενδιαφερόμαστε για να σωθεί το Ελληνικό – Εσείς, όχι;

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε στα σχολεία μας μια επιστολή σας με τίτλο 
 
«Φρένο στην στράτευση των μαθητών ενάντια στην αξιοποίηση του Ελληνικού».
 
Με αυτήν μας ενημερώνετε ότι η δημοτική αρχή του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης επιχείρησε να εμπλέξει τους μαθητές σε πολιτικά ζητήματα και να τους χρησιμοποιήσει ως εργαλεία εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.
 
Εγκαλείτε επίσης τους διευθυντές που δέχθηκαν να συμμετέχουν τα σχολεία τους στις εκδηλώσεις της Δευτέρας 17 Μαρτίου γιατί αυτές εξυπηρετούν πολιτικές θέσεις της δημοτικής αρχής. 
 
 
Ισχυρίζεστε ότι οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας που μαζί με το δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης διοργανώνουν το διήμερο για το αεροδρόμιο αλλά και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων των τριών δήμων ενεργούν ως υποχείρια του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης; 
 
Αγνοείτε ότι ως εκπαιδευτικοί αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις δράσεις των τριών δήμων με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων που είναι τα συλλογικά μας όργανα;
 
 
Πιστεύετε αλήθεια ότι η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι υπόθεση 70-80 ατόμων; Τότε αγνοείτε τις πολύμορφες δράσεις για το μητροπολιτικό πάρκο στις οποίες συμμετέχουν η αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς και ποτέ δεν ενημερωθήκατε για τα πορίσματα της έγκυρης μελέτης του ΕΜΠ για την αναγκαιότητα δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό.
 
 
Ως εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και χρόνια υπερασπιζόμαστε το όραμα του μητροπολιτικού πάρκου και αυτό το όραμα μεταδίδουμε στους μαθητές μας, με αγάπη, διάλογο και επιχειρήματα, γιατί τους θέλουμε σκεπτόμενους και υπεύθυνους πολίτες.
 
 
 Στην Αθήνα με τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο οραματιζόμαστε το μητροπολιτικό πάρκο κάτι που σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι καθημερινότητα.
Μας προβληματίζουν τα σενάρια περί «αξιοποίησης» που μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης. Εσείς δεν έχετε τις ίδιες ανησυχίες; Πώς λοιπόν χαίρεστε που εμποδίζονται οι δράσεις της εκπαίδευσης για το μητροπολιτικό πάρκο;
 
 
Στην επιστολή σας αναφέρετε πως σε δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας οι κάτοικοι των δήμων που γειτνιάζουν στο αεροδρόμιο δηλώνουν υπέρ της αξιοποίησης του αεροδρομίου.
Η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου δεν είναι αξιοποίηση; 
 
 
Θεωρείτε αξιοποίηση την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου για 99 χρόνια σε τιμή κάτω του 2% της αντικειμενικής του αξίας, με μόνη σαφή επένδυση το καζίνο και δεσμευτικό πλάνο το όποιο πλάνο του επενδυτή, με το δήμο, τους δημόσιους φορείς και τους συλλόγους να εκδιώκονται από τις εγκαταστάσεις τους, με την κατάργηση της παραλίας μας και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά;
 
 
Η ημέρα δράσης της εκπαίδευσης για το μητροπολιτικό πάρκο δυστυχώς συνάντησε εμπόδια. Αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη διάθεση των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών να πάρουν στα χέρια τους την τύχη της μοναδικής αυτής έκτασης, αλλά με τις πιέσεις που ασκήθηκαν ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς με σκοπό τον εκφοβισμό τους.
 
 Ωστόσο η τύχη του Ελληνικού βρίσκεται στα χέρια μας. 
Στα χέρια των κατοίκων της περιοχής μας, στα χέρια μας ως εκπαιδευτικών που ποτέ δε μείναμε ασυγκίνητοι από των καιρών τα μηνύματα.

Αντί επιλόγου σας θυμίζουμε τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη το 2011:
«Πρέπει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ να γίνει παράδειγμα και φάρος που να φωτίζει και να προκαλεί παρόμοιες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και δράσεις παντού όπου επιχειρούνται παρόμοια χτυπήματα σε βάρος του Λαού και της Χώρας».

Οι εκπαιδευτικοί Α΄βαθμιας, Β΄βαθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης:

Αθανασοπούλου Γεωργία, Αποστολάκη Ευαγγελία, Αποστολοπούλου Ιωάννα, Βαρυτιμιάδης Θόδωρος, Βελέντζα Ιωάννα, Βεργέτη Αθανασία, Βλάχος Αθανάσιος, Βλαχοσπύρου Ελένη, Βούρβουλης Γιάννης, Γερακάκη Αργυρώ, Γρέντζελου Βασιλική, Θεοδώρου Σπύρος, Θωμόπουλος Νίκος, Καλημεράκη Ευδοξία, Καλογεροπούλου Αναστασία, Κανάκης Μανόλης, Καραγεώργου Παρασκευή, Καραγιάννη Αναστασία, Κλειδοπούλου Αγάπη, Κολιούδη Μαρία, Κόλλια Μαρία, Λασκαράτου Αδαμαντία, Μακαρώνα Αγγελική, Μακρή Σωτηρία, Μανωλιού Κωνσταντίνα, Μαρινάκη Αικατερίνη, Μασούρου Ανδρομάχη, Μαυρίγιαννη Ειρήνη, Μέγαρη Νίκη, Μήλιου Περσεφόνη, Μουστάκας Βασίλης, Μπεσίνη Άρτεμις, Μπόμπου Καλλιόπη, Νικολοπούλου Σταυρούλα, Ντούμου Αρχοντούλα, Παπαγεωργίου Μαριλένα, Παπαδοπούλου Ευφροσύνη, Πάστρα Αργυρώ, Πατσέλλης Χριστόνικος, Πετριτσοπούλου Αθανασία, Πουλουτίδου Αναστασία, Σπυροπούλου Νίκη, Σταμοπούλου Σωτηρία, Σταρά Μαριάνθη, Σύρτα Εύκλεια, Ταουσάνη Χρυσάνθη, Τουμπακάρης Γεώργιος, Χαντζή Άννα Μαρία, Χατζημάρκου Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.