Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Κούλουμα στους Δήμους της Αθήνας με φαγοπότι! Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας



Την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της αποκριάς με το «πέταγμα» του χαρταετού, την παραδοσιακή λαγάνα και με γλέντι που διοργανώνουν πολλοί Δήμοι της Αττικής για όσους μείνουν στο κλεινόν άστυ.




Φιλοπάππου:
παραδοσιακά Κούλουμα, με λαγάνα και χαλβά στο Λόφο Φιλοπάππου. Στις 11:00 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τους Αθηναίους στην είσοδο του Λόφου. Στις 11:30 παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Νίκο Καραγιάννη.
 



Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Αμπελόκηποι): παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων στις 11:30 π.μ. Καλλιθέα: στην πλατεία Νερού, από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι ο Δήμος Καλλιθέας θα γιορτάσει τα Κούλουμα μαζί με τους Στέλιο Περπινιάδη, Γιώργο Γερολυμάτο, Γιάννη Λέφερη, Νατάσσα Τοδώρη, Σοφία Αμπελιώτη και την ορχήστρα του Νίκου Καλοχέρη. Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει και παιδικό πρόγραμμα με φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν και face painting.



  Άνω Γλυφάδα: στη θέση πατητήρι την Καθαρά Δευτέρα στους πρόποδες του Υμηττού στις στις 11.30 πέταγμα χαρταετού, μουσική, κρασί και νηστίσιμα.  


Φιλοθέη: στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης στις 11:00 π.μ. θα δώσουν ραντεβού οι κάτοικοι της περιοχής για να γιορτάσουν τα Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού, παραδοσιακούς χορούς και νηστίσιμους μεζέδες. Θα γίνει βράβευση των καλύτερων χαρταετών.




 Kηφισιά: στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου από τις 10:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι οι δημότες θα απολαύσουν σαρακοστιανούς μεζέδες, άφθονο κρασί μαζί με παραδοσιακούς χορούς. 




Mαρούσι: στο κλειστό γυμναστήριο "Σπύρος Λούης" στις 12:00 με νησιώτικα και δημοτικά από τη Λέττα και τον Πολυχρόνη Κορρέ, μαζί με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί. 



Περιστέρι: στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 11:00 π.μ. (Δωδεκανήσου & Αγ. Βασιλείου) oι δημότες θα απολαύσουν σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί, που θα προσφέρονται δωρεάν και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ένα παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι με τους Γιώργο Ζερβάκη και Λευτέρη Κωνσταντίνου, που υπόσχεται κέφι και πολύ χορό! 



Πετρούπολη: "Πετροκούλουμα" στην πλατεία Αγίου Δημητρίου από τις 11:00 το πρωί με τη λαϊκή ορχήστρα του Κώστα Μάντζιου. Συμβάλλουν με κεράσματα ο Δήμος Πετρούπολης και ο Σύλλογος Κρητών. 


Hράκλειο: σε τρεις κοινότητες του Δήμου θα στηθούν γλέντια: (Παραλιακή Λεωφόρος -πρώην Καράβολας), Περιοχή Παπαπέτρου Γαβαλά (στην αυλή του 5ου Γυμνασίου & του 11ου Γενικού Λυκείου) και στην Πλατεία της Τ. Κ. Δαφνών, Κρητικό και Λαϊκό πρόγραμμα με την «Καστρινή Κομπανία.» Σε όλες τις εκδηλώσεις θα προσφερθούν η παραδοσιακή φασολάδα, νηστήσιμα εδέσματα, ποτά και γλυκά με τη συνοδεία μουσικοχορευτικών, παραδοσιακών συγκροτημάτων. Επίσης παραδοσιακό γλέντι διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου στον Πράσινο Λόφο. Σαρακοστιανοί μεζέδες, κρασί και αναψυκτικά για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Παραδοσιακή μουσική και χοροί από τα μέλη του χορευτικού ομίλου «Ειρήνη». 




 Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης: στο Γήπεδο Μπέιζμπολ - πρώην αμερικάνικη βάση (έναντι τροχαίας Ελληνικού) θα γιορταστεί η Καθαρά Δευτέρα με πολύχρωμους χαρταετούς, φασολάδα στο καζάνι, λαγάνα και μπόλικο κρασί. «Σεργιάνι στην παράδοση» με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα με τα τμήματα παραδοσιακών χορών της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού και του Α’ ΚΑΠΗ Ελληνικού. (Διδασκαλία: Αργυρώ Κωνσταντινίδου). 

 
Αιγάλεω: στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) στις 11.00 π.μ. με δωρεάν χαρταετούς, φουσκωτά παιχνίδια, διασκεδαστές και μουσικοχορευτικά δρώμενα από τους Συλλόγους της πόλης μας «Αξέχαστες Πατρίδες», «Ένωση Ποντίων Αιγάλεω», «Ο Καύκασος» και Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Αναγέννηση». 



  Ηλιούπολη: η συνάντηση των δημοτών θα γίνει στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος 11ου Λυκείου και 5ου Γυμνασίου (Παπαπέτρου και Γαβαλά) με προσφορά σαρακοστιανών φαγητών (παραδοσιακά εδέσματα).
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα οργανώνει και παρουσιάζει ο καλλιτέχνης και επίτιμος Πρόεδρος και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλιούπολης, Γκερεδάκης Γιώργος με τοπικούς καλλιτέχνες.
Επίσης, στις 12:00 το μεσημέρι διοργανώνεται παραδοσιακό γλέντι στον Προφήτη Ηλία από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης. 





Μ.Π.


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.