Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η απόφαση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας να απαγορεύσουν, ουσιαστικά, τη συμμετοχή εκπαδευτικών και μαθητών στην εκδήλωση των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης με σύνθημα “Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας” στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού στις 17 Μαρτίου.


 
  Οι 3 Δήμοι θεωρώντας την εκπαιδευτική κοινότητα ως βασικό κρίκο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, κάλεσαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στις προγραμματισμένες δράσεις.
  Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή και δήλωσαν συμμετοχή στις δράσεις.


  Ωστόσο, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις τους εμπόδισαν τη συμμετοχή τους, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο «δεν προβλέπεται» στη νομοθεσία, γιατί πρόκειται για «πολιτική διεκδίκηση».


  Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ καλεί την Διεύθυντρια να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση της και να επιτρέψει στα σχολεία να λειτουργήσουν και να ενεργήσουν στο πλαίσιο της αυτονομίας και της αυτοτέλειας των σχολικών τους δραστηριοτήτων.


  Κάτω από αυτές τις συνθήκες με επιστολή του ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, καλεί μαθητές, καθηγητές και γονείς να πάρουν μέρος οργανωμένα στις δράσεις της Κυριακής 16 Μαρτίου 2014, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική δυναμική και την εσωτερική ελευθερία του σχολείου.
 




 * Οι φωτογραφίες είναι από τις αντίστοιχες εκδηλώσεις της Κοινής Δράσης τον Ιανουάριο του 2008 μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων των Δήμων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.