Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Γιατί ενόχλησε η συμμετοχή των σχολείων στις εκδηλώσεις της κοινής δράσης για το Ελληνικό στις 16-17 Μάρτη;



ΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΘΥΛΑΚΑ ΤΖΟΓΟΥ, ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ 

Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται ένα βήμα πριν, ουσιαστικά, χαρίσουν τα 6.240 στρέμματα του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά (την καλύτερη έκταση της Μεσογείου) στην Lamda Development του Λάτση, για να τη μετατρέψει  σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους.
 
 
Αφού άφησαν χρόνια το Ελληνικό να ρημάζει-μαζί και τις πολλές ολυμπιακές εγκαταστάσεις του, που χρυσοπλήρωσε ο λαός μας- και αφού αγνόησαν τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Πολυτεχνείου και της αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση του, έρχονται τώρα να υποθηκεύσουν την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας στο διηνεκές και ταυτόχρονα να φορτώσουν το τεράστιο, οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος  στις πλάτες μας.  .
 
 
Το δημόσιο συμφέρον και η ανάπτυξη δεν εξυπηρετούνται με το ξεπούλημα του Ελληνικού!
Εξυπηρετούνται με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, έρευνας και κοινωνικών εξυπηρετήσεων, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συγκροτηθεί από το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ.
 
 
Το έργο αυτό είναι εφικτό και άμεσα υλοποιήσιμο. Έχει πολύ χαμηλό οικονομικό ρίσκο και υψηλό κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος. Δημιουργεί πραγματικές θέσεις εργασίας και βασίζεται σε ένα εναλλακτικό μοντέλο πραγματικής και διαρκούς  ανάπτυξης προς όφελος των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
 
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και συνεχίζοντας τους πολύχρονες προσπάθειες τους οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης  αποφάσισαν να διοργανώσουν, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου ένα διήμερο πρόγραμμα δράσεων με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας» στις 16 και 17 Μάρτη. 
 
 
Η δεύτερη μέρα του προγράμματος ήταν αφιερωμένη σε πολιτιστικές, αθλητικές, περιβαλλοντικές δράσεις, φόρουμ και συζητήσεις  των μαθητών των σχολείων. Τα σχολεία ανταποκρίθηκαν θετικά. 
 
Τότε από διάφορες πλευρές επιχειρήθηκε   να αποτραπεί η συμμετοχή των σχολείων στις εκδηλώσεις: 
 
 
-Με έγγραφο της Δ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προς τους διευθυντές των σχολείων:
 

 "Σας υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικοί περίπατοι διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία και πλαίσιο, που περιγράφεται στην Υ.Α. 129287/Γ2/ΦΕΚ2769/2-12-11. Με αφορμή επικείμενη διοργάνωση σχολικών περιπάτων στα πλαίσια διεκδίκησης αιτημάτων, σας ενημερώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία
"
 
 
 -Από το vimaonline 
 
 
"Φρένο έβαλε η Δ' Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην προσπάθεια εμπλοκής των μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο 2/ήμερο εκδηλώσεων και δράσεων που προγραμμάτισαν οι τρεις Δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού.  




 Η προσπάθεια που υπήρξε, ιδιαίτερα από το Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη και υποψήφιο δήμαρχο με τον ΣΥΡΙΖΑ, να κατεβούν τα σχολεία τη Δευτέρα 17 Μαρτίου και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και μαθητικά φόρουμ που η "Κοινή Δράση"οργάνωσε ενάντια στο σχέδιο αξιοποίησης του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου, συνάντησε την άρνηση της Προϊσταμένης της Δ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθιας Εκπαίδευσης κυρίας Μαρία Ιατρίδου, αλλά και της Πρωτοβάθμιας αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο θεσμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο και δεν είχε την άδεια των αρμοδίων οργάνων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας" .
 
 
-Από την "Ενωμένη Πόλη" των  Κωνσταντάτου-Τσαρπαλή, που έστειλε (ενέργεια που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση) το προαναφερόμενο δημοσίευμα με email σε σχολεία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
 
 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι δήμοι τροποποίησαν το πρόγραμμα  και καλούν την εκπαιδευτική κοινότητα να πάρει μέρος   οργανωμένα στις δράσεις της Κυριακής 16 Μαρτίου 2014, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική δυναμική και την εσωτερική ελευθερία του σχολείου.  
 
Από την πλευρά των εκπαιδευτικών η απάντηση στις παρεμβάσεις δόθηκε με την ακόλουθη ανακοίνωση:


Τρεις μέρες για μια ζωή"  18-19-20 Γενάρη 2008. 
Από τη μαθητική συναυλία στο τριήμερο της "Κοινής Δράσης" το 2008.




ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.