Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Εγκαινιάστηκε ο Α΄ Παιδικός Σταθμός Αργυρούπολης


Ένας σύγχρονος, όμορφος και ασφαλής παιδικός σταθμός εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, παρουσία παιδιών και γονιών, δημοτικών συμβούλων και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας.

 Ο παιδικός σταθμός χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, έχει συνολικό εμβαδόν 600 τ.μ. και φιλοξενεί 40 νήπια.
Στα εγκαίνια μίλησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του έργου που θα ανακουφίσει τα επόμενα χρόνια εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, καθώς απαλλάσσονται από το δυσβάσταχτο κόστος της φιλοξενίας ενός παιδιού στους ιδιωτικούς σταθμούς. 


Και στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων που ολοκλήρωσε η πρώην Νομαρχία Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Αργυρούπολης, τα τελευταία 10 χρόνια.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον τέως Δήμαρχο Αργυρούπολης, Δημήτρη Ευσταθιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό των προσπαθειών ανέγερσης του Παιδικού Σταθμού.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εμπρόθεσμα και με καλό αποτέλεσμα, ανέφερε πως η ψυχή των κτιρίων είναι πάντα οι άνθρωποι και εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά στη λειτουργία των δομών του δήμου καθώς την ίδια ώρα που υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό η κυβέρνηση αποφασίζει την κινητικότητα χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων
.
 Από την πλευρά του Δήμου διατυπώθηκε δια στόματος του αντιδημάρχου Παιδείας, Χρήστου Βλάχου και η πρόταση – αίτημα προς τον κ. Περιφερειάρχη να αγοραστεί το διπλανό οικόπεδο, για να κτιστεί και βρεφικός σταθμός, που τόσο ανάγκη τον έχει 
ο δήμος μας.

Ο λόγος δόθηκε και στην πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων, Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία, εξέφρασε την ανησυχία της για τις αρνητικές εξελίξεις στους δήμους τονίζοντας την αντίθεσή της στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δομών των δήμων. Τέλος χαιρετισμό έκανε και η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών του δήμου, Λίνα Τσέλιου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Μαρία Καρακλιούμη, οι Αντιπεριφερειάρχες, Αθανάσιος Σπονδυλίδης & Κώστας Αθανασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Βλάχος, ο επικεφαλής της παράταξης, ''Ενωμένη Πόλη'', Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος της παράταξης ‘Ξανά η πόλη μπροστά’, Ευάγγελος Βαζαίος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Πασβαντίδης, η περιφερειακή σύμβουλος, Μαρία Μεθυμάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.