Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Λέμε όχι στο ξεπούλημα του Ελληνικού!



ΨΗΦΙΣΜΑ



Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μαζί με δομές και υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, συλλόγους (Ποντίων και Κρητών),  τις αθλητικές ομοσπονδίες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, την Ομοσπονδία Softball, το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση  Ελέγχου Τελωνειακών Αρχών, το Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, την Τροχαία Ελληνικού, την Πυροσβεστική Ελληνικού, το σταθμό πάρκιν του ΕΚΑΒ, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής, το Κέντρο Πρόληψης, το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Ερμής», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με αναπηρίες «Αμυμώνη»,  το ΚΤΕΟ Ελληνικού, το σταθμό λεωφορείων της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό και το Γ’ κρατικό παιδικό σταθμό στο Ελληνικό ετοιμάζονται η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και το ΤΑΙΠΕΔ να διώξουν με έξωση από το χώρο του παλαιού αεροδρομίου και τον Άγιο Κοσμά, λόγω της στοχευμένα επιδιωκόμενης πώλησης όλης αυτής της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.



Θέλουμε να θυμίσουμε  αλλά και να τονίσουμε ότι σειρά κυβερνήσεων από το 2001 και μετά έχουν υποσχεθεί ότι το παλιό αεροδρόμιο θα γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο.



Εμείς οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού είμαστε αντίθετοι στην έξωση μας αλλά και στην προσπάθεια της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ να ξεπουλήσουν αυτή την τεράστια έκταση.  Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδια της και να λάβει σοβαρά υπόψη την αναθεωρημένη μελέτη του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Νίκου Μπελαβίλα, και της ομάδας του που προτείνουν:



«… την δημιουργία ενός πάρκου που συνδυάζει υψηλό και χαμηλό πράσινο,  μαζί με ελεύθερη και αποκατεστημένη ακτογραμμή, και που περιλαμβάνει χρήσεις μητροπολιτικής εμβέλειας, ισχυρούς πόλους έλξης για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, και χρήσεις που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.



Μέσω της επανάχρησης του τεράστιου αριθμού κτιρίων και της αξιοποίησης των υπαρχουσών λειτουργιών και χρήσεων. Σήμερα στο Ελληνικό υπάρχουν περισσότερα από 400 κτίρια, η πλειοψηφία των οποίων είτε χρησιμοποιείται, είτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.»
 

Όλη η ομιλία του καθηγητή κ. Νίκου Μπελαβίλα στη Δημόσια Διαβούλευση που έγινε στη Βουλή στις 29-10-2012 για το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού βρίσκεται ΕΔΩ

Η αναθεωρημένη μελέτη βρίσκεται ΕΔΩ




Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα τα πρόστιμα και οι εξώσεις που κάνει η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ και παράλληλα δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από τους χώρους του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού.  Καλούμε όλους τους πολίτες και τους ασθενείς μας να συμπαραταχθούν μαζί μας και καταγγέλλουμε με κάθε δυνατό μέσο αυτές τις ανάλγητες συμπεριφορές και αυθαιρεσίες.
 



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 
 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00) 
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com Email mkiellinikou@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.