Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

15/12 Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή και Bazaar




Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, διοργανώνει στις 15 Δεκεμβρίου 2013  (από τις 11.00 μέχρι τις 13.30), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης) μια εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς φίλους του.

 


 


Πρόκειται για μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, όπου με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένων Εθελοντών τα παιδιά θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν διάφορες κατασκευές, θα ακούσουν παραμύθι και θα … γυμναστούν με παιδική γιόγκα! 

 

 Η συμμετοχή των παιδιών είναι (φυσικά)  δωρεάν και οι μικροί μας φίλοι, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους την καλή τους διάθεση και ένα μαξιλαράκι! 

 

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη Γραμματεία του Ιατρείου μέχρι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου (τηλ. Επικοινωνίας 210-9631-950).  Η ιδέα και όλος ο σχεδιασμός της γιορτής είναι της Εθελόντριας του ΜΚΙΕ, Ψυχολόγου κ. Κωνσταντίνας Παπασπυροπούλου.

 


  


Την ίδια ημέρα (Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου) από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, σε διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Bazaar, όπου θα διαθέσουν πλήθος από χειροποίητα (κυρίως) είδη, φτιαγμένα από Εθελοντές και φίλους του ΜΚΙΕ.  

 


Από επιστολή που έχουμε στα χέρια μας διαβάζουμε τα παρακάτω:


 


  « Εμείς, που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως "Φίλοι του Μητρ. Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ)", είμαστε μια ομάδα εθελοντών, που η κρίση και η συνεπακόλουθη κατάρρευση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, μας οδήγησε να αγκαλιάσουμε το ΜΚΙΕ. 


 


Στηρίζουμε με κάθε τρόπο το ΜΚΙΕ προσφέροντας τις υπηρεσίες μας εθελοντικά, όπως όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο Ιατρείο και αποφασίσαμε  να οργανώσουμε ένα Bazaar στις 15 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα,  για να ενισχύσουμε και υλικά τη λειτουργία του. 


 


Επειδή το Ιατρείο μας,  δεν  δέχεται χρηματικές δωρεές, στηρίζει τη λειτουργία του στις προσφορές σε είδος (φάρμακα, παιδικά εμβόλια, γάλατα και πάνες, ιατρικό εξοπλισμό κλπ).  Ωστόσο, παρά τη συγκινητική συμπαράσταση των συμπολιτών μας, οι προσφορές δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες (όπως είναι τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα  και η συντήρηση του ιατρικού εξοπλισμού) που διαρκώς πολλαπλασιάζονται, όσο το έργο του Ιατρείου γιγαντώνεται.  
 
Εμείς λοιπόν, οι «Φίλοι του ΜΚΙΕ», πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε το Bazaar και  από τα έσοδά του να στηρίξουμε τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του. Είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε ανάγκες που καθημερινά παρουσιάζονται και δεν μπορούν να καλυφτούν διαφορετικά.»




 
Όπως μας πληροφορούν  θα υπάρχει κυλικείο για καφέ και μεζέ, αλλά και ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο από γάλατα και παιδικές τροφές, το οποίο φιλοδοξούν να είναι όσο πιο ψηλό γίνεται, για να καλύψουν τις ανάγκες δεκάδων μικρών ασθενών του Ιατρείου μας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.