Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ


O Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης διοργάνωσαν συγκέντρωση - συζήτηση την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης». 



Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι κινητοποιήσεις των γιατρών ενάντια στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα και το επερχόμενο «λουκέτο» στα πολυιατρεία του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και στο υποκατάστημα της Αργυρούπολης. 


Στη διάρκεια της συζήτησης μίλησαν παρευρισκόμενοι γιατροί, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και γιατρός, Γιάννης Μαραγκός. 

Τόσο οι παρευρισκόμενοι γιατροί όσο και οι εκπρόσωποι του δήμου συμφώνησαν στην ανάγκη ανάπτυξης αγώνων για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας. Εξέφρασαν την εναντίωσή τους στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Αργυρούπολης και ανακοίνωσαν μια σειρά από δράσεις ενημέρωσης των πολιτών, που θίγονται άμεσα από τις κυβερνητικές επιλογές. 


Πρωταρχικό μέλημα ο συντονισμός εξορμήσεων στα πέντε ΚΑΠΗ της πόλης, παρουσία γιατρών, για την καλύτερη ενημέρωση των μελών τους. Προτάθηκε επίσης από το δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, η σύσταση μιας Επιτροπής Αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας υγείας, στην οποία να συμμετέχουν γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ, εκπρόσωποι από κάθε ΚΑΠΗ της πόλης και γονείς.

 Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η διοίκηση του δήμου θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να αποτραπούν οι επιλογές ξαφνικού θανάτου του ΕΟΠΥΥ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.