Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο

                                                                                                            



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο




«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο  θα έλεγε κάποιος, εάν δεν είναι από τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα μιας τραγωδίας που βιώνουμε στην χώρα μας εδώ και 4 χρόνια,  και η οποία  δείχνει το τραγικό έλλειμμα δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε αλλά και στην Ευρώπη που «προσπαθεί» να την προστατέψει.  Σας μπερδεύουμε, το ξέρουμε!


Ας εξηγήσουμε λοιπόν.


Στις 09/01 δεχόμαστε ένα μήνυμα από το Γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur όπου με λίγα λόγια  μας καλεί να πάρουμε μέρος στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τολμήστε για τη Δημοκρατία» στο Μέγαρο Μουσικής στις 6-7 Φεβρουαρίου. 


 Πιο συγκεκριμένα κάλεσαν τον γιατρό μας Γιώργο Βήχα να πάρει μέρος και ανέφεραν στο μήνυμα τους  ότι «η άποψή μας για το Ελληνικό σύστημα υγείας θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη συζήτηση».


Εμείς αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά αυτή την πρόσκληση, αφού θα είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε τα στοιχεία μας αλλά και αυτό που βιώνουμε καθημερινά στο ιατρείο και τα οποία προκύπτουν από τις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπροστά τους κύριους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση που δεν είναι άλλοι από την Ελληνική κυβέρνηση και τους αξιωματούχους της Ε.Ε. και της Τρόικα.


Η εφημερίδα Καθημερινή από τις 21/01 είχε ανακοινώσει ότι θα παίρναμε μέρος στο συνέδριο (διαβάστε το άρθρο εδώ http://www.kathimerini.gr/552995/article/epikairothta/politikh/h-synanthsh-ths-a8hnas-tolmhste-gia-th-dhmokratia ) και το Γαλλικό περιοδικό μας είχε στείλει και την αντίστοιχη Γαλλική αφίσα όπου αναφέρεται και εκεί ξεκάθαρα το όνομα του εκπροσώπου μας.



Χθες, Τρίτη 28/01, μας έστειλε το Γαλλικό περιοδικό ένα πολύ σύντομο μήνυμα και μας ανακοίνωσε ότι λυπούνται πάρα πολύ αλλά ο εκπρόσωπός μας δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος στην συζήτηση που θα γίνει στο πάνελ γιατί η «ατζέντα» άλλαξε και μειώθηκαν τα πάνελ.


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη (ο καθένας βεβαίως μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του), αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως με αυτόν τον αποκλεισμό δεν θα ακουστούν οι αλήθειες που πρέπει να ακουστούν για τις δολοφονίες ανασφάλιστων πολιτών λόγω των μνημονιακών πολιτικών που ασκούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και, σχεδόν, 4 χρόνια.


Αυτή τη «δημοκρατία» εμείς τους την χαρίζουμε και απλά τους λέμε ότι δεν την θέλουμε.  Ο Ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τις σκληρές πολιτικές που εφαρμόζουν οι «δημοκράτες» κυβερνώντες μας αλλά και όσοι Ευρωπαίοι πολιτικοί συναλλάσσονται μαζί τους. 


 Εμείς αυτά που θέλαμε να πούμε θα βρούμε διαφορετικό τρόπο να γίνουν γνωστά και να είναι σίγουροι ότι όσους αποκλεισμούς, υπόγειες «πιέσεις» και λάσπη να ρίξουν εμείς τον αγώνα μας θα τον εντείνουμε.  3,000,000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας αναμένουν λύσεις και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια τύπου «17,700,000 ευρώ θα δοθούν για τους ανασφάλιστους που τα έχουν ανάγκη».



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.