Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς μας μπήκαν σε δημόσια νοσοκομεία χωρίς κόστος για τους ίδιους


Oι ανασφάλιστοι ασθενείς των οποίων η ζωή διέτρεχε άμεσο 

κίνδυνο 
και κανένα νοσοκομείο δεν δεχόταν να τους περιθάλψει δωρεάν, 

εισήχθησαν εν τέλει σε δημόσια νοσοκομεία μετά το κάλεσμα του 

Μητροπολιτικού Κινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

 και την κινητοποίηση των πολιτών.



Σε σχετική ανακοίνωσή του στο facebook το Ιατρείο αναφέρει:



“Η ανταπόκριση όλων σας στην έκκληση μας ήταν παραπάνω από συγκινητική και στην κυριολεξία αναγκάσατε τους κυβερνόντες να λυγίσουν και να κάνουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Το θέμα δεν θα το αφήσουμε εδώ όμως.

 Θα δώσουμε δυναμική συνέχεια. Το ιατρείο μας καθημερινά κατακλύζεται από πολίτες που η πολιτεία τους έχει στρέψει την πλάτη και αδιαφορεί για αυτούς.
Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να τους βοηθάμε σε ιατροφαρμακευτικό επίπεδο (όπου μπορούμε) και όπου δεν μπορούμε να απαιτούμε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο οι πολίτες μας αγκαλιάζουν και μας στηρίζουν όπως έγινε αυτές τις 2 ημέρες. Μέσα από τις καρδιές μας

 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ! Χωρίς την βοήθεια σας δεν θα είχαμε καταφέρει ΤΙΠΟΤΑ.”

Όσο αφορά τις δηλώσεις του υπουργού υγείας κ. Α. Γεωργιάδη το ιατρείεο σε νεότερη ανακοίνωση του αναφέρει:


Το ιατρείο μας δεν θα αφήσει αναπάντητες τις αήθεις και ψευδείς δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Υπουργός Υγείας. Αντί να ζητήσει συγνώμη δημόσια για τον θάνατο του 66χρονου ανασφάλιστου πολίτη πέρασε στην "επίθεση" και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με ψέματα. 

Η λάσπη του δεν μας ακουμπά. Το γεγονός είναι ένα, οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που πλέον είναι πάνω από 3 εκατομμύρια είναι στην πλειοψηφία τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ από το δημόσιο σύστημα υγείας. Για αυτό τι έχει να απαντήσει; 

Κάποιος από τους δημοσιογράφους που τον σιγοντάρουν θα του κάνει αυτή την τόσο απλή ερώτηση;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.