Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου η υπόθεση του Μ. Ευσταθιάδη στο Εφετείο Αθηνών



Στις 30 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί τελικά στο Εφετείο Αθηνών η δίκη του Μίλτου Ευσταθιάδη, του εργαζόμενου στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης που διώκεται λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων για την ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ του Αγίου Κοσμά το καλοκαίρι του 2007.



Εκείνη τη χρονιά η εταιρεία υπέβαλε σωρεία από μηνύσεις σε αιρετούς, δημοτικούς υπαλλήλους και πολίτες για αδικήματα όπως εξύβριση ή διατάραξη κοινής ειρήνης.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Μίλτος Ευσταθιάδης, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά από μηνύσεις, για κάποιες από τις οποίες έχει ήδη αθωωθεί, ενώ άλλες εκκρεμούν ακόμη.


Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά κατηγορία εις βάρος του για υποτιθέμενη κλοπή κάμερας της εταιρείας και βασίστηκε στην κατάθεση ενός και μοναδικού μάρτυρα ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. 

Όμως στη δίκη δεν ήταν παρών ούτε ο κατηγορούμενος. Η κλήση για τη δίκη ήρθε στη διεύθυνση όπου βρισκόταν το παλιό του σπίτι, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθεί ποτέ ότι δικάζεται. Τελικά πρωτόδικα καταδικάστηκε ερήμην του. Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε, αλλά η καταδίκη παρέμεινε.


Η καταδίκη που στηρίχτηκε στη μαρτυρία ενός ανθρώπου που ποτέ δεν εμφανίστηκε σε δικαστήριο, οδήγησε τον Μίλτο από τον Ιανουάριο του 2013 σε αυτοδίκαιη αργία μετά από 25 χρόνια εργασίας στο Δήμο Ελληνικού.


Το Φλεβάρη του 2013 ο Άρειος Πάγος, δεχόμενος τις αιτιάσεις του, ακύρωσε την απόφαση του εφετείου και η υπόθεση θα ξανασυζητηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στο Β' 3μελές εφετείο πλημμελημάτων στο 2ο όροφο του Δικαστικού μεγάρου στις 9 το πρωί.
Ο Μίλτος περιμένει τη δικαίωσή του. Ας είμαστε όλοι δίπλα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.