Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΘΩΟΣ ΠΑΜΨΗΦΕΙ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ



Με ομόφωνη απόφασή του το Εφετείο Αθηνών έκρινε αθώο τον δημοτικό υπάλληλο Μίλτο Ευσταθιάδη από την κατηγορία που τον είχε θέσει σε αργία. Την αναγγελία της απόφασης ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές από τον κόσμο που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.



Η πανηγυρική αυτή αθώωση αποτελεί απάντηση σε όλη αυτή τη βιομηχανία μηνύσεων που στήθηκε το καλοκαίρι του 2007 εναντίον της δημοτικής αρχής, εργαζομένων και κατοίκων του Δήμου μετά τον αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Ελληνικού.


Ο Μίλτος Ευσταθιάδης εργάζεται πάνω από 25 χρόνια στο Δήμο. Το 2007, όταν ο δήμος και οι πολίτες άνοιξαν την πρόσβαση στην πλαζ του Αγίου Κοσμά αφαιρώντας τα κάγκελα, η υπηρεσία ανέθεσε στο Μίλτο καθήκοντα φύλακα της παραλίας. Ο Μίλτος υπηρέτησε με συνέπεια στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.



Από τότε είναι στόχος επιθέσεων από την εταιρία και τους ανθρώπους της. Με δεκάδες μηνύσεις για πιθανά και απίθανα αδικήματα. Μια απ’ αυτές για τη δήθεν κλοπή μιας κάμερας ασφαλείας.


Ο Μίλτος δικάστηκε ερήμην, είχε την ατυχία να αλλάξει διεύθυνση και να μην πληροφορηθεί ότι δικάζεται. Μόλις το μαθαίνει, κάνει έφεση. Δικάζεται χωρίς την παρουσία του υποτιθέμενου μάρτυρα που τον κατονόμασε σαν κλέφτη και καταδικάζεται σε 6 μήνες με αναστολή.


Ο μηνυτής του επιμένει, μηνύει το Δήμαρχο γιατί δεν έσπευσε να τον βγάλει σε αργία. Η ποινή των 6 μηνών με αναστολή, μετατρέπεται σε ατιμωτική αργία για το Μίλτο που καταφεύγει στον Άρειο Πάγο. Δικαιώνεται και η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο, όπου και εκδικάστηκε στις 30 Ιανουαρίου.




2 σχόλια:

  1. Σήμερα 30/1/14 ο Μίλτος δικαιώθηκε καθώς το Εφετείο τον κήρυξε πανηγυρικά αθώο.
    Αύριο θα επιστρέψει στην υπηρεσία του ενώ ο Γολγοθάς των μηνύσεων και των δικών θα συνεχιστεί. Για λίγο ακόμη.
    Ποιος αλήθεια θα επιστρέψει στο Μίλτο δεκατρείς μήνες αγωνίας και αργίας που του επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι; Η ανατροπή είναι κοντά! Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να την επιταχύνουμε. Για να μη ζήσουν άλλοι εργαζόμενοι την ταλαιπωρία του Μίλτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.