Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ 2014

 
Η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης υποδέχθηκε το νέο χρόνο με συναυλία χορωδιακής μουσικής την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»



Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός των πρωτοχρονιάτικων συναυλιών κλασσικής μουσικής και είμαστε υπερήφανοι που καταφέρνουμε ακόμα να τον υποστηρίζουμε.


Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές καλλιτέχνες, χορωδούς και μουσικούς, που στηρίζουν με πολύ αγάπη κάθε πρωτοβουλία του Δήμου.
Την εκδήλωση άνοιξε η Μικτή Χορωδία του Ελληνικού υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μαρίνας Κατσαρού με το Holy is the lord (Άγιος) του Franz Schubert.


Στη συνέχεια το Σύνολο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Αργυρούπολης υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Βιολιού & Βιόλας Μαίρης Ζαμπέλη ερμήνευσαν έργα του George Bizet και Johann Pachelbel.
Δύο πανέμορφα νέα παιδιά παρουσίασαν μια σύγχρονη χορογραφία στο Habanera του Bizet.



H Μικτή χορωδία Αργυρούπολης συνοδευόμενη από την κλασική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού - Αργυρούπολης πλαισιωμένη και από επαγγελματίες μουσικούς υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Κώστα Ευαγγελάτου, ερμήνευσαν ένα εορταστικό πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα.

Με το πρώτο τους τραγούδι αποχαιρέτησαν τον παλιό το χρόνο, συνέχισαν με έργα του Bach, Cesar Frank, Verdi, Johann Strauss, μας μετέφεραν στη Βιέννη με το Radetzky March και έκλεισαν το πρόγραμμά τους με ένα Ναπολιτάνικο τραγούδι το Funiculi Funicula.





Στην συναυλία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Κορτζίδης, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Μπούκας, Αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής Ζωή Ράικου και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου που χειροκρότησε θερμά τους χορωδούς και το ορχηστρικό σύνολο, που με τις υπέροχες φωνές τους και τις μελωδίες μας χάρισαν μια από τις καλύτερες συναυλίες των τελευταίων χρόνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.