Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ





Απλός και ουσιαστικός, έκανε συστηματικά αυτό που λίγοι άλλοι δήμαρχοι της Αττικής έκαναν:
 Να υποστηρίξουν διαδηλώνοντας και αποκλείοντας συμβολικά γραφεία υπευθύνων οι οποίοι αδιαφορούσαν για την κατάρρευση τοπικών κοινωνικών δομών, ή την χρέωναν -καλή ώρα- στην οικονομική δυσπραγία.



Πολύ περισσότερο, έδειξε μοναδικά τι σημαίνει ηγέτης που μπαίνει μπροστά με το ηθικό του ανάστημα. Επί χρόνια η παραλιακή είχε γίνει χώρος επέκτασης δραστηριοτήτων των διάφορων μαφιόζων της νύχτας, είτε επώνυμων είτε ανώνυμων μπράβων, μετατρέποντας ένα δημόσιο αγαθό όπως η παραλία, που η χρήση του πρέπει να είναι δωρεάν για όλους, σε Las Vegas με το δήθεν επιχείρημα της ανάπτυξης...


Πάλεψε σκληρά και όταν χρειάστηκε να δώσει την ύστατη μάχη για νικήσει τους μαφιόζους, οι οποίοι είχαν συνασπιστεί πίσω από κρατικούς λειτουργούς με τους μανδύες της νομιμοφάνειας και του κρατικού οφέλους, με μια πολυήμερη απεργία πείνας, νίκησε. 



23η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ

Σήμερα 6/6/2007, επισκέφτηκαν τον απεργό πείνας, δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη οι ιατροί ειδικοί παθολόγοι Όλγα Κοσμοπούλου και Αθανάσιος Καραμπέλης, οι οποίοι αφού τον εξέτασαν εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Ελληνικό 6/6/2007
Οι ιατροί ειδικοί παθολόγοι Όλγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια Β΄ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, και Αθανάσιος Καραμπέλης, αναπληρωτής διευθυντής στο Νοσοκομείο Μεταξά, που υπογράφουμε, εξετάσαμε σήμερα 6/62007 τον Δήμαρχο Ελληνικού κ. Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος έχει αρχίσει απεργία πείνας από 18/5/2006 με αίτημα την απελευθέρωση της παραλίας του δήμου και την απόδοσή της στους πολίτες για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων στην θάλασσα, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού κ. Χρήστος Κορτζίδης ενώ συνεχίζει για 20η ημέρα την απεργία πείνας, εν τούτοις παραμένει στο Δημαρχείο και συντονίζει τις κινητοποιήσεις για την οριστική και τελεσίδικη απόδοση της παραλίας στους πολίτες.

Είναι φανερά καταβεβλημένος, έχει ήδη χάσει 10 κιλά, υπερισχύει η επιμονή του να κερδίσει τον αγώνα του και δεν αισθάνεται την εξάντληση.

Διαπιστώσαμε ότι οι κινήσεις και οι αντιδράσεις του γενικά είναι πιο αργές, αφού ο οργανισμός του προσπαθεί να κάνει συντήρηση δυνάμεων, τις οποίες εν τούτοις ο ίδιος σπαταλά εφόσον συνεχίζει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Έχει ήδη έκδηλη ορθοστατική υπόταση και σχετική βραδυκαρδία, αλλά δεν έχει ακόμη εμφανίσει αρρυθμία. Η όραση εμφανίζεται επηρεασμένη και χρειάζεται να εξετασθεί λεπτομερώς. Έχει ήδη πλέον απολέσει το αίσθημα της πείνας, όπως αναμένεται σε παρατεταμένη και εθελούσια πλήρη αποχή από τροφή. Αλλά και το αίσθημα της δίψας έχει ήδη αμβλυνθεί. Παίρνει πάντως αρκετά υγρά, καθώς και τις αναγκαίες ποσότητες ηλεκτρολυτών και βιταμινών.







 Τρία χρόνια αργότερα η συνάντησή του  με τον Καλλικράτη
 θα τον  οδηγήσει  στην ίδια απόφαση ,αλλά όχι με το ίδιο αποτέλεσμα 




 Γεννήθηκε το 1958. 
Μεγάλωσε και κατοικεί στο Ελληνικό.
Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε πολιτική δράση. Το 1975 οργανώθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας και στη συνέχεια στο Κομμουνιστικό Κόμμα, του οποίου υπήρξε μέλος και στέλεχος μέχρι το 2005.

Έκτοτε συνεχίζει ως ανένταχτος κομμουνιστής.

Ο πατέρας του,
Κώστας Κορτζίδης, ήταν επί 24 χρόνια κοινοτάρχης και δήμαρχος Ελληνικού. 
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.


Από το 1998 έως το 2006 διατέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με το συνδυασμό της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ».



Από το 2007 - 2010 δήμαρχος Ελληνικού.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχτηκε δήμαρχος του νέου δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης










                                            
                                            

Η πρώτη συνέντευξη του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστου Κορτζίδη μετά την επανεκλογή του  

 










  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την υποψηφιότητά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Μάιο του 2014, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, ο Χρήστος Κορτζίδης.
 Στην Ολομέλεια της δημοτικής παράταξης Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, τα μέλη -δια βοής- επέλεξαν ομόφωνα το νυν δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, να ηγηθεί και στις επόμενες εκλογές (Μάιος 2014) .

Ο Χρήστος Κορτζίδης , έχει να επιδείξει δύο νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2006 στο δήμο Ελληνικού και το 2010 στο ενιαίο -ελέω Καλλικράτη- δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, η δημοτική παράταξη Δημοτική Συνεργασία δεν είχε το χρίσμα κάποιου κόμματος παρά μόνο τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ . 
Όπως ξεκαθάρισε ο Χρ. Κορτζίδης και στις εκλογές του 2014, διατηρεί την ανεξαρτησία του





Eleni D




 πηγές
  δήμος Ελληνικού
  δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης  
  youtube 
  aixmi-efimerida.blogspot.gr 
  http://clubs.pathfinder.gr/argyroupoli
 http://manoussakis.blogspot.gr/2007_06_01_archive.html
αποσπάσματα από διάφορες ιστοσελίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.