Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας πολιτιστικών τμημάτων για το 2014


Η καθιερωμένη εκδήλωση των πολιτιστικών τμημάτων για να καλωσορίσουμε το νέο χρόνο 2014 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.




Η αίθουσα και το φουαγέ του κέντρου ήταν κατάμεστα από κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τα τμήματα του δήμου σε ένα δείγμα της δουλειάς τους που ετοίμασαν με τους δασκάλους τους για την εκδήλωση.


Την εκδήλωση άνοιξαν μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ελληνικού - Αργυρούπολης που έπαιξαν το last Christmas στο πιάνο και στη συνέχεια σε κιθάρα και βιολί την άρια Ν. 2 του Cleyanse.


Η παιδική χορωδία του κέντρου έκφρασης ερμήνευσε γνωστά κομμάτια με συνοδεία πιάνου της καθηγήτριας κ Σοφίας Πάνου.
Το παιδικό τμήμα των παραδοσιακών χορών της Αργυρούπολης του κ. Κ. Πιπίνη τραγούδησαν παραδοσιακά παιδοτράγουδα.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με θεατρικά αποσπάσματα από την δουλειά της προηγούμενης χρονιάς.








Η παιδική ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ελληνικού παρουσίασε έναν Αυτοσχεδιασμό Αλληλεγγύης που σκηνοθέτησε η ηθοποιός κ. Όλγα Γκάτζιου.
Τα παιδιά του Κέντρου έκφρασης και δημιουργίας παρουσίασαν σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου μας κ. Μπιστακάκη Μαρίας αποσπάσματα από τον καλύτερό μου φίλο του Αρκά.


Το θεατρικό μέρος της βραδιάς έκλεισε με αποσπάσματα από το μονόπρακτο του Κ. Μουρσελά του τμήματος ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου της Αργυρούπολης «Η Μπουχάρα».
Μια πρωτότυπη συναυλία μας επιφύλαξαν οι μαθητές της σχολής κρουστών του Δήμου με τον δάσκαλο και μουσικό κ. Α. Νικόλη που έβγαλαν ήχο από καθημερινά αλλά καθόλου ευτελή όργανα όπως κατσαρόλες, μπουκάλια κ.α.



Τα τμήματα LATIN χορών του Δήμου έδωσαν το δικό τους στίγμα στην εκδήλωση με χορογραφίες που επιμελήθηκε η γυμνάστρια κ. Α. Κωνσταντινίδου.



Στη συνέχεια οι ρυθμοί ανέβηκαν με το παιδικό και εφηβικό τμήμα του μοντέρνου χορού που χόρεψαν σε ρυθμούς HIP HOP και RNB αλλά και τις κυρίες του τμήματος ενηλίκων του σύγχρονου χορού που λικνίστηκαν σε ρυθμούς zumba με την καθηγήτρια και χορεύτρια κ. Χ. Σκιαδά.
Οι ενήλικες του τμήματος παραδοσιακών χορών της Αργυρούπολης του κ. Κ. Πιπίνη παρουσίασαν ένα δρώμενο 12ημέρου από το Ρουμλούκι Ημαθείας που ενθουσίασε το κοινό, όπως βεβαίως και όλα τα προηγούμενα μιας και το δυνατό χειροκρότημα συνόδευε τη λήξη κάθε προγράμματος.



Ένα μικρό αφιέρωμα σε συνάδελφο με αφορμή την πρόσφατη συνταξιοδότησή του ήταν η αίτια που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους παρά τη μεγάλη διάρκεια της εκδήλωσης. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στη θεατρική ομάδα καθώς και στο τμήμα παραδοσιακών χορών της Αργυρούπολης που βοήθησαν να αποτίνουμε φόρο τιμής στην πολύ αγαπητή μας συνάδελφο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά της στον πολιτισμό της πόλης μας.





Τέλος έγινε και η καθιερωμένη κοπή της πίτας για τα πολιτιστικά τμήματα του Δήμου και συλλόγους της πόλης μας. Ο τυχερός της βραδιάς ήταν η Ένωση Ηπειρωτών Αργυρούπολης που κέρδισε γεύμα 15 ατόμων σε Μεζεδοπωλείο της πόλης μας, παιδικά γεύματα και δωρεάν προσκλήσεις για παιδικό θέατρο, όλα χορηγίες επιχειρηματιών της πόλης και όχι μόνο.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Κορτζίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής Ζωή Ράικου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου που χειροκρότησαν θερμά όλους τους συμμετέχοντες.



  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.