Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Xορήγηση Άδειας Λειτουργίας του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Αργυρούπολης


Το χρονικό αυτό διάστημα, αν εξαιρεθούν τα Σαββατοκύριακα, πρακτικά ήταν 9 ημέρες και κατά γενική ομολογία κανένα μέλος της Επιτροπής δεν πίστευε στις 31 Οκτωβρίου 2013 ότι κατά την ημερομηνία επανελέγχου ένα τόσο μεγάλο έργο θα ήταν έτοιμο ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη Άδεια Λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης.




Όμως το σημαντικο ήταν ότι η "γνωστή-άγνωστη" ομάδα των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΑΟΝ Αργυρούπολης το ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ και ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΜΕ να λειτουργήσουμε ως ΟΜΑΔΑ, καταθέντας ο κάθε ένας μας τις ικανότητες και δεξιότητες που διαθέτουμε έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.
ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ !



Μαζί με μια ομάδα επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων που θα αναφέρουμε στη συνέχεια, με πολύ συστηματική και ποιοτική δουλειά, με αρκετά ξενύχτια, με πολύ άγχος αλλά και με κέφι αλλά κυρίως με αίσθηση καθήκοντος και προσφοράς προς τη φιλόξενη κοινωνία των περιοχών μας, καταφέραμε σήμερα να εντυπωσιάσουμε την Επιτροπή Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία σήμερα το μεσημέρι εισηγήθηκε τη χορήγηση Άδειας Λειτουργίας της Εγκατάστασης του 2ου Κλειστού Δημοτικού Γυμανστηρίου Αργυρούπολης δηλώνοντας εντυπωσιασμένη για το πώς είναι δυνατόν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να έχουν υλοποιηθεί τόσες πολλές προσθήκες και τροποποιήσεις κάνοντας το χώρο που χρησιμοποιούμε έναν από τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς αθλητικούς χώρους που φιλοξενούν τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, τις οικογένειές τους αλλά και τους φίλους και τους υποστηρικτές του ιστορικού συλλόγου ΑΟΝ Αργυρούπολης.


Η συνεργασία με τα μέλη της Επιτροπής (Αστυνομία, Πυροσβετική Υπηρεσία, Τεχνική Υπηρεσία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ΕΟΠΕ, Δημος Ελληνικού-Αργυρούπολης) όπως αναγνωρίστηκε απο όλους υπήρξε υποδειγματική και βασίστηκε στο αίσθημα ευθύνης μας να συνεργαστούμε με όλους τους υπεύθυνους και ουσιαστικά να αναβαθμίσουμε την υποδομή και τις υπηρεσίες της αθλητικής εγκατάστασης και όχι να «κρύψουμε κάτω από το χαλί» οποιαδήποτε ατέλεια ή δυσλειτουργία που έχρηζε παρέμβασης και διόρθωσης.


Για το λόγο αυτό:
• Μελετήθηκε και υποβλήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μια από τις πλέον ολοκληρωμένες  και λειτουργικές Μελέτες Πυρασφάλειας η οποία εγκρίθηκε και αφου υλοποιήθηκε 100% το σύνολο των ενεργειών, των υλικών και του εξοπλισμού σύμφωνα με τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές, δημιούργησε ένα σύγχρονο και ασφαλές πλαίσιο πυροπροαστασίας και πυρασφάλειας για την αθλητική εγκατάσταση του Κλειστού μας Γυμναστηρίου.


• Αφού ελέγχθηκαν και έγιναν όλες οι απαιτούμενες μετρήσεις, εξασφαλίστηκαν ΟΛΑ τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας του συνόλου του Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Γυμαστηρίου.

• Υλοποιήθηκε η υπόδειξη της Αστυνομικής αρχής για την τοποθέτηση σταθερού συμπληρωματικού διαχωριστικού κιγκλιδώματος μεταξύ των κερκίδων φιλοξενούμενων και γηπεδούχων οπαδών.


• Εγιναν ΟΛΕΣ οι επιδιορθώσεις, αντικαταστάσεις, βαφές και προσθήκες που εντοπίστηκαν και οι οποίες αναβάθμισαν ουσιαστικά τους περιβάλλοντες εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.


• Τα προαναφερθέντα πρέπει να συνδυαστούν με τους πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Γυμναστηρίου που λίγοι αθλητικοί σύλλογοι στην Αττική έχουν το προνόμια να φιλοξενούνται σε αυτούς (σύγχρονο ιατρείο, αίθουσα συνεδριάσεων και σεμιναρίων, αποθηκευτικοί χώροι, κλειστό υπαίθριο parking κλπ.), γεγονός που οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΑΞΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ.



Είναι δεδομένο ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δε θα ήταν επιτυχές αν δε συνέβαλλαν αποφασιστικά ορισμένοι βασικοί συντελεστές τους οποίους αισθανόμαστε την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσουμε


• Το Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ Χρήστο Κορτζίδη
 ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο κάναμε παρέμβαση ως Διοικητικό Συμβούλιο ΑΟΝ Αργυρούπολης, ανέλαβε προσωπικά το συντονισμό του έργου δίνοντας τις απαιτούμενες κάθε φορά λύσεις.


• Τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και υποστήριξε έμπρακτα την κοινή προσπάθεια.


• Τον πρώην Αναπληρωτή Νομάρχη κ. Χάρη Πασβαντίδη,
• Τον Υπεύθυνο του Δήμου κ. Πολύβιο Χαρερά και τους Μηχανικούς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την διαρκή υποστήριξη του έργου (ας μας επιτραπεί μια ιδιαίτερη αναφορά στο «δικό μας» Θανάση Δρελιώση, μηχανικό ο οποίος πέρασε ατελείωτες ώρες "επί τόπου" στο συντονισμό του έργου).


• Το Σ. Δρόσο και την πολύ αξιόλογη ομάδα του οι οποίοι με αυτοθυσία πολλές φορές επιλήφθηκαν την υλοποίηση του έργου της πυρανίχνευσης και της αναβάθμισης των σύγχρονων συστημάτων πυρασφάλειας που εγκαταστάθηκαν.


• Τον εθελοντή και φίλο του συλλόγου, μηχανολόγο – μηχανικό 
κ. Παντελή Λαζαρίδη ο οποίος σχεδόν σε κάθε στάδιο αφανώς επιμελήθηκε τη μελέτη, τη σύνταξη, τις μετρήσεις  και την υπογραφή των σχετικών πιστοποιητικών,

• και φυσικά τη «γνωστή-άγνωστη» ομάδα των εθελοντών και της διοίκησης του ΑΟΝ Αργυρούπολης που από την πρώτη στιγμή με αποφασσιτικότητα και αίσθημα ευθύνης ανέλαβαν το συντονισμό και την υποστήριξη σε κάθε στάδιο ενός ιδιαίτερα απαιτητικού έργου σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο.

Είμαστε περήφανοι που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε σε θέση σήμερα να εξασφαλίσουμε συνέχεια στο αθλητικό έργο του τμήματος volley του ΑΟΝ Αργυρούπολης αποδεικνύοντας ότι ΠΑΝΤΟΤΕ το αποτέλεσμα 1+1 ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το 2.


Σημείωση:


Καλό είναι - και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα - οι ανύπαρκτοι φιλοξενούμενοι άλλων ομάδων (;) volley που χρησιμοποιούν το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο να εμφανίζονται, να κάνουν γνωστή την παρουσία τους και να συμμετέχουν τουλάχιστον σε σημαντικές στιγμές και γεγονότα που τους αφορούν.



Ο ΑΟΝ Αργυρούπολης είναι μεγάλος σύλλογος και έτσι θα εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται και να ενεργεί με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνοντας τον κοινωνικό ρόλο που αναλογεί στον ηγέτη και ουδέποτε θα διαχωρίσει τις κοινωφελείς εθελοντικές ενεργειές του προς τους δικούς του αθλητές και αθλήτριες ή μη για τον πολύ απλό λόγο ότι όσα οι συνθήκες και οι ικανότητές μας μας επιτρέπουν, το προσφέρουμε κατ΄αναλογίαν προς όφελος του συνόλου (δικών μας αθλητών και αθλητριών ή μη).



Όμως το γεγονός της διαρκούς απουσίας από τις κοινές υποχρεώσεις, την ευθύνη της συμμετοχής στα κοινά και της νοοτροπίας που συνοψίζεται στο «δε βαριέσαι, αυτοί τα έκαναν πάντα, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να τα κάνουν και τώρα», 


απέχει μακριά από όσα οραματιζόμαστε να προσφέρουμε και κυρίως την αθλητική και κοινωνική παιδεία που επιθυμούμε να προωθήσουμε στους νέους αθλητές και αθλήτριες της Αργυρούπολης, του Ελληνικού και των όμορων περιοχών που τιμούν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τις ομάδες του ΑΟΝ Αργυρούπολης.

 

Βασίλης Τζώρτζης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΑΟΝ Αργυρούπολης




ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.