Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

"ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ": Εντυπωσιακή συγκέντρωση για παρουσίαση θέσεων για κυκλοφοριακό και χώρους στάθμευσης στο Ελληνικό - Ψήφισμα πολιτών.

Σε μία όντως εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης Ελληνικού - Αργυρούπολης "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού τη Δευτέρα, 25-11-2013, 
 παρουσιάσθηκαν εμπεριστατωμένα οι θέσεις και οι προτάσεις της για τις ενδεδειγμένες λύσεις στο οξύ πρόβλημα του κυκλοφοριακού και των χώρων στάθμευσης στις γειτονιές του τερματικού σταθμού ΕΛΛΗΝΙΚΟ του ΜΕΤΡΟ, τις οποίες δεσμεύθηκε να υλοποίησει στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση του ενιαίου δήμου στις προσεχείς εκλογές.




Εξίσου εντυπωσική ήταν και η συμμετοχή των δημοτών και κατοίκων του Ανω Ελληνικού στη συζήτηση που ακολούθησε, η οποία κατέληξε και στην υπογραφή ενός ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, για το οποίο εξουσιοδοτήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ να το καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε κάθε άλλη συναρμόδια αρχή.  
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"


Τη Δευτέρα το απόγευμα, 25-11-13, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού η προγραμματισμένη από την παράταξή μας ανοιχτή συζήτηση για το κυκλοφοριακό  και τους χώρους στάθμευσης στο Ελληνικό.


Η προσέλευση των δημοτών και κατοίκων του Ανω Ελληνικού ήταν εντυπωσιακή.
Τη συζήτηση προλόγισε καλωσορίζοντας τους δημότες ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος και τη σημερινή συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στις γειτονιές γύρω από τον τερματικό σταθμό του ΜΕΤΡΟ, που όπως τόνισε, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση.


«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος 3,5 ετών καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για να αντιμετωπιστεί, έγκαιρα και αποτελεσματικά, το σοβαρό αυτό θέμα. Δεν χρειάζονται πλέον ευχές και γενικόλογες τοποθετήσεις. 

Απόψε θα σας παρουσιάσουμε τις θέσεις της "Ενωμένης Πόλης" για την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης πρότασης που έχουν σχεδιάσει οι ειδικοί της Επιτροπής Ανάπτυξης της παράταξής μας. 

 Στη συνέχεια θα ακούσουμε τις δικές σας απόψεις στις λύσεις που προτείνουμε για να ανακουφιστούν οι βεβαρυμμένες γειτονιές μας», είπε και κατέληξε λέγοντας 
«Στην περίπτωση που αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου δεσμευόμαστε από τώρα, ρητά και κατηγορηματικά, ότι όλα αυτά θα εφαρμοσθούν».    



Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν από τον αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Ηλία Πέτρου, εκπρόσωπο της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, οι βασικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτεινόμενες λύσεις τις Επιτροπής  για το θέμα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η δημιουργία  σύγχρονου δημοτικού «ρομποτικού γκαράζ» βάθους, μία μακροπρόθεσμη καινοτόμος και υλοποιήσιμη λύση που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.


Ακολούθως τον λόγο έλαβαν δεκάδες πολίτες που ανέπτυξαν όλα τα επιμέρους προβλήματα και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν για την περιοχή, ενώ διεξήχθη ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος και μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων για τις λύσεις που παρουσιάσθηκαν από την ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ.


Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Αλκη Δημητρακόπουλου – ο οποίος καταχειροκροτήθηκε - για τα, εδώ και χρόνια, άλυτα κυκλοφορικά κ.α. προβλήματα, που πλήττουν καίρια τον εμπορικό κόσμο της οδού Ιασωνίδου. 


Η ανοιχτή συζήτησε, που διήρκεσε τρείς περίπου ώρες, κατέληξε, με βάση τις προτάσεις που συζητήθηκαν, στην αποδοχή και υπογραφή ενός Ψηφίσματος από τους παριστάμενους δημότες, οι οποίοι εξουσιοδότησαν τον κ. Γιάννη Κωνσταντάτο να το καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε κάθε άλλη αρμόδια αρχή που εμπλέκεται στο σοβαρό αυτό θέμα. 


Σημειώνεται, ότι κοινά διατυπωμένο αίτημα, ήταν η δημιουργία και άλλων  θεματικών συζητήσεων για ενημέρωσή στις θέσεις και προτάσεις της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ, που φιλοδοξεί να αναλάβει και διεκδικεί με αξιώσεις τη διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
 
ΤΟ ΕΓΚΡΙΘΕΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΨΉΦΙΣΜΑ

"Εμείς οι δημότες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του τερματικού σταθμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» του ΜΕΤΡΟ,
ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ 


1.      Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει πλέον δημιουργηθεί στην περιοχή μας από τη λειτουργία του σταθμού του ΜΕΤΡΟ

2.      Την τοποθέτηση από τον δήμο σωρείας απαγορευτικών πινακίδων και απαράδεκτων εμποδιστών πλαστικών στύλων στα ρείθρα των πεζοδρομίων 

3.      Την αδυναμία στάθμευσης στο αφύλακτο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο δήμος, λόγω των πολλών αρνητικών συμβάντων που έχουν σημειωθεί στα σταθμευμένα εκεί αυτοκίνητα από αγνώστους δράστες

4.      Τη μετατροπή της οδού Ελ. Βενιζέλου σε « Λεωφ. Καβάλας», αλλά και των υπολοίπων πέριξ του σταθμού δρόμων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους

5.      Τις αρνητικές επιπτώσεις που ήδη καταγράφονται για τους επαγγελματίες της αρχής, τουλάχιστον, της οδού Ιασωνίδου


ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  


1.      Την άμεση εφαρμογή από τη δημοτική αρχή στην περιοχή μας του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης με ειδική μέριμνα για τους μόνιμους κατοίκους

2.      Την εκπόνηση κυκλοφορικής μελέτης με αναπλάσεις δρόμων για αύξηση των σημείων στάθμευσης,  δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, εφαρμογή αντιδρομήσεων, πεζοδρομήσεων κλπ

3.      Τη δημιουργία σε επιλεγμένους χώρους PARKINGπου θα εφαρμόζουν  σύγχρονες τεχνολογίες στάθμευσης.  
Ζητούμε άμεσες δράσεις και  έργα. Οχι άλλα λόγια, δικαιολογίες, ή υποσχέσεις."


Ελληνικό, 25 Νοεμβρίου 2013


ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
Ακολουθούν τα ονοματεπώνυμα με τις υπογραφές των δημοτών και κατοίκων



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.