Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Περί αδειοδότησης του κλειστού Γυμναστηρίου Αργυρούπολης

Τις τελευταίες μέρες κατά τη συνήθη τακτική εγκαλείται ο Δήμαρχος,
 Χρήστος Κορτζίδης, από μερίδα της αντιπολίτευσης ότι εσκεμμένα αδιαφόρησε με αποτέλεσμα να μην κάνει τα δέοντα, 
ώστε να καλυφθούν όλα τα προαπαιτούμενα του νόμου για την έκδοση Άδειας Λειτουργίας του κλειστού γηπέδου στην οδό Ολυμπίας την ίδια ώρα μάλιστα που το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ και το γήπεδο μπάσκετ στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο πρώην αεροδρόμιο.


 
Επειδή πολλά λέγονται γύρω από αυτό το θέμα αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου του ΑΟΝ Αργυρούπολης που δημοσίευσε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 :


«Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν2725/1999 και τις αντίστοιχες τροποποιήσεις (Ν3057/2002 και Ν3207/2003) και του Ν4049/2012, επισκέφθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Αργυρούπολης (οδ. Ολυμπίας) η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με σκοπό την επιτόπια αυτοψία των αγωνιστικών χώρων και εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου.


Τα μέλη της Επιτροπής αποτελούνταν από τον Υπεύθυνο Μηχανικό, υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και από τον εκπρόσωπο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Σε όλη τη διάρκεια της πολύωρης αυτοψίας και των εργασιών αυτοψίας της Επιτροπής, παρέστη ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρήστος Κορτζίδης μαζί με τον υπεύθυνο και εκπρόσωπο της αθλητικής εγκατάστασης Πολύβιο Χαρερά και μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το έργο της Επιτροπής υποστήριξε ομάδα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟΝ Αργυρούπολης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΑΟΝ Αργυρούπολης Κώστα Βάγια, το Γενικό Αρχηγό Volley Γιώργο Δέδε, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του ΑΟΝ Αργυρούπολης Βασίλη Τζώρτζη και το μηχανικό και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Θανάση Δρελιώση.


Η συνεργασία της μελών του ΑΟΝ Αργυρούπολης, του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και των εκπροσώπων του Δήμου από την Τεχνική και Διοικητική Υπηρεσία με τα μέλη της Επιτροπής υπήρξε άριστη σε όλη τη διάρκεια της πολύωρης επίσκεψης στους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης και κινήθηκε στην κατεύθυνση της ουσιαστικής καταγραφής και επίλυσης των θεμάτων που πρέπει να βελτιωθούν και να διορθωθούν με στόχο η πολύ σημαντική αθλητική εγκατάσταση που έχει παραχωρηθεί στον ΑΟΝ Αργυρούπολης να λειτουργεί από εδώ και στο εξής ικανοποιώντας 100% τις προδιαγραφές του νομικού πλαισίου εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι όχι μόνο θα είμαστε σε θέση να λειτουργούμε με πλήρη ασφάλεια και νομιμότητα ένα σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργυρούπολης (αν προκύψουν σχετικά αιτήματα) την τέλεση αγώνων άλλων ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα αδειοδότησης των δικών τους αθλητικών εγκαταστάσεων.


Εν συντομία τα αποτελέσματα της αυτοψίας ήταν τα ακόλουθα:


ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΆ

1. To Κλειστό Γήπεδο Volley διαθέτει οικοδομική άδεια (όσο και να φαντάζει παράδοξο, δεν εξυπακούεται και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις πληρούν αυτό το βασικό κριτήριο ελέγχου).
2. Οι φάκελος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την εν λόγω αθλητική εγκατάσταση είναι πλήρης με επικαιροποιημένους φακέλους α) Αρχιτεκτονικών Σχεδίων, β) Στατικών Σχεδίων και γ) Μηχανολογικών Σχεδίων.
3. Αφού γίνει μια τελευταία σειρά μετρήσεων, εντός των επόμενων ημερών θα προσκομισθεί το απαραίτητο πιστοποιητικό συντήρησης και καλής λειτουργίας του συνόλου των Ηλεκτρολογικών / Μηχανολογικών εγκαταστάσεων και του λεβητοστασίου.
4. Με εξαίρεση μια σειρά από διορθωτικές επεμβάσεις (ιδιαίτερα μικρής κλίμακας) που αφορούν τα κτιριολογικά δεδομένα και οι οποίες συμφωνήθηκε να γίνουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, διαπιστώθηκε ότι το γήπεδο καλύπτει σε εξαιρετικά μαγάλο βαθμό τις προδιαγραφές του νόμου όπως π.χ.
a. Ξεχωριστές εισόδους εντός του σταδίου αθλητών – θεατών.
b. Ξεχωριστές εισόδους εντός του αθλητικού χώρου των αθλητών.
c. Ξεχωριστή είσοδο ΑΜΕΑ με κατάλληλη υποδομή μεταφοράς εντός του σταδίου και ειδικός χώρος πλησίον του αγωνιστικού χώρου.
d. Ξεχωριστό διάζωμα με διαχωριστικό για τους υποστηρικτές της φιλοξενούμενης ομάδας.
e. Ξεχωριστές τουαλέτες για τους υποστηρικτές της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας.
f. Ξεχωριστός χώρος αποδυτηρίων με τουαλέτες για τους αθλητές της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας.
g. Ξεχωριστός χώρος αποδυτηρίων με τουαλέτες για τους διαιτητές
h. Ξεχωριστός χώρος με προδιαγραφές και εξοπλισμό ιατρείου.


Από ότι μπορεί να αντιληφθεί κανείς σε θέματα κτιριολογικού ενδιαφέροντος, έχουμε το προνόμιο να μας έχει παραχωρηθεί μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση που πληρεί τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές που σε πολλά από τα γήπεδα (;) που αγωνίζονται οι ομάδες μας, τα προαναφερθέντα φαντάζουν από πολυτέλειες έως καταγραφές εξωπλανητικού συστήματος!



Εμείς από τη μεριά μας ανταποδίδοντας το ευεργέτημα οι αθλητές και αθλήτριές μας να αθλούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις με πληθώρα υποδομών, φροντίζουμε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις με την ίδια επιμέλεια, σεβασμό και φροντίδα που αφιερώνουμε και στο σπίτι μας. Αν και είναι προφανές ότι δε μοιραζόμαστε το ίδιο ενδιαφέρον από άλλους «φιλοξενούμενες ομάδες» (;) στους ίδιους αθλητικούς χώρους - που χρησιμοποιούν όμως τις ίδιες εγκαταστάσεις - αλλά και από το γεγονός ότι δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουμε καθ’ ολοκληρία τις υπηρεσίες συντήρησης, καθαριότητας και ασφάλειας του Δήμου, είμαστε περήφανοι και απευθύνουμε για μια ακόμη φορά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας που αφανώς ή εμφανώς φροντίζουν τους χώρους των εγκαταστάσεων.

Ο βαθμός της εθελοντικής συμμετοχής και της «άνευ απαιτήσεων» συνεισφοράς στην κοινή - συλλογική προσπάθεια, είναι θα παραμείνει η μεγάλη ποιοτική διαφορά που έχει ο σύλλογος αυτός σε σχέση με πολλούς άλλους συλλόγους και σωματεία.


ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Για να μη νομίσει κανείς ότι όλα είναι τοσο καλά και θετικά υπάρξει ο γνωστός και παραδοσιακός εφησυχασμός, παραθέτουμε την περιοχή εκείνη στην οποία εντοπίστηκαν οι μεγαλύτερες αδυναμίες και στην οποία πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνουν διορθωτικές ενέργειες.
Η περιοχή αυτή δεν είναι άλλη από την πυρασφάλεια και τα μέσα πυροπροστασίας τα οποία χρήζουν άμεσης ενέργειας και συμμόρφωσης με τον ισχύοντα κανονισμό.



Στην κατεύθυνση αυτή ο εθελοντής μηχανολόγος μηχανικός Παντελής Λ. σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχουν ήδη προετοιμάσει μια Ολοκληρωμένη Μελέτη Πυροπροστασίας η οποία καλύπτει ΠΛΗΡΩΣ το σύγχρονο πλαίσιο των πλέον αυστηρών προδιαγραφών σε όλο το φάσμα των μέσων που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του Γυμναστηρίου. 


Η μελέτη υποβάλλεται προς έγκριση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και αφού ενσωματώσει τις τυχόν παρατηρήσεις και υποδείξεις των Υπευθύνων της Υπηρεσίας και εγκριθεί στο σύνολό της, οι εγκεκριμένες ενέργειες θα υλοποιηθούν ώστε άμεσα να γίνει ο τελικός έλεγχος σε επιτόπια αυτοψία και να είναι δυνατή η έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας.


Ο τρόπος με τον οποίο κινηθήκαμε όλη αυτή την περίοδο που προέκυψε το θέμα της εξασφάλισης νόμιμης άδειας των αθλητικών εγκαταστάσεων περιελάμβανε τον ακόλουθο σχεδιασμό:
α) να θέσουμε στη διάθεση του Δήμου όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις που έχουμε για να υποστηρίξουν τις απαιτούμενες ενέργειες τις οποίες ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης καλείται θεσμικά να υλοποιήσει και,
β) στο όνομα της εξασφάλισης νόμιμης άδειας λειτουργίας το συντομότερο δυνατόν και της εξυπηρέτησης των αναγκών του συλλόγου, να μην επιτρέψουμε να γίνει οποιαδήποτε «έκπτωση» σε θέματα ασφάλειας. Αντιθέτως, από την αρχή συμφωνήσαμε να συνεργασθούμε με όλους τους φορείς πιστοποίησης και να ακολουθήσουμε όλες τις υποδείξεις και τις προτάσεις τους ώστε να εξασφαλίσουμε το μεγαλύτερο δυνατόν πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων.


Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων θα επισκεφθεί εκ νέου το γήπεδο volley ΑΟΝ Αργυρούπολης στα μέσα Νοεμβρίου 2013 για να ελέγξει την υλοποίηση των συμφωνημένων ενεργειών και να χορηγήσει την Άδεια Λειτουργίας της Αθλητικής Εγκατάστασης του 2ου Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Αργυρούπολης.


Είμαστε βέβαιοι ότι η ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του Δημάρχου κ. Χρήστου Κορτζίδη για την υλοποίηση όλων των υπολοιπόμενων ενεργειών εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος και η προσωπική επίβλεψη και συντονισμός των εργασιών με τους Υπεύθυνους της Τεχνικής Υπηρεσίας και τον εκπρόσωπο του Δήμου κ. Πολύβιο Χαρερά που είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση του έργου και υλοποίησης του σχεδίου των συμφωνημένων / εγκεκριμένων ενεργειών, θα φέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα προς όφελος του αθλητισμού της πόλης μας.


Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε και για την υποστήριξη της κοινής προσπάθειας.


Τέλος, θεωρούμε ότι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Παντελή Λ. (που επίμονα ζητά να μην αναφέρουμε το όνομά του), φίλο και εθελοντή του συλλόγου μας ο οποίος σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου, παρέχει διαρκή υποστήριξη και τεχνικά μέσα στην προσπάθεια να έχει επιτυχή κατάληξη η συλλογική αυτή προσπάθεια.


Για κάθε νεότερη εξέλιξη, θα σας ενημερώνουμε όπως συστηματικά κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.