Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αιτήσεις για εργασία μέσω ΟΑΕΔ

Μέχρι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12 μεσημβρινή 

 μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για 27.948 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε διάφορους φορείς της χώρας, μετά την έγκριση από το ΑΣΕΠ της Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση της Πράξης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα».






Οι θέσεις αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Πιο αναλυτικά σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) προσφέρονται 9.484 θέσεις, στους αποφοίτους των ΑΤΕΙ (ΤΕ) 9.331, στους αποφοίτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) 8.689 και τέλος οι θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) ανέρχονται σε 444.


Οι θέσεις για τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι 67.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
-Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Ανεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:


α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας
γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Δεν υποχρεούνται να υποβάλουν εκ νέου δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη Δημόσια Πρόσκληση για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, εφόσον δεν έχει υπάρξει μεταβολή.


Επισημαίνεται ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών συνεπάγεται τον αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής και τη διαδικασία μοριοδότησης.


Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:


1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
4) Ηλικία
5) Αριθμός ανήλικων τέκνων


Οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), έως τις 20 Νοεμβρίου, ενώ ήδη έχει αναρτηθεί η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.


Η ειδική αίτηση που υποβάλλεται είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και αναγράφει «Αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλεπόντες φορείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.