Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ολομέλεια Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης



Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Τρεισήμισι χρόνια τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις βάρβαρες και ισοπεδωτικές πολίτικες που ασκούν οι κυβερνήσεις και η τρόικα σε βάρος του λαού μας.


Η χώρα μας καταληστεύεται και ξεπουλιέται. Ο λαός και η νεολαία συντρίβονται από αλλεπάλληλα μέτρα σε βάρος τους. Συνταγματικά, πολιτικά, εργασιακά, κοινωνικά κλπ δικαιώματα καταργούνται με συνοπτικές διαδικασίες. 
Η ανεργία, οι απολύσεις, τα λουκέτα, οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στην υγεία, στην πρόνοια, στην εκπαίδευση κλπ έχουν φέρει εκατομμύρια πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης. 
 

Στους δήμους η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε με τον Καλλικράτη , τις άγριες περικοπές στους πόρους, που ξεπέρασαν το 60% και συνεχίζονται, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τις διαθεσιμότητες/απολύσεις, τη διόγκωση της γραφειοκρατίας και του φόβου ανάληψης ευθύνης.



Μέσασε αυτό το τόσο δυσμενές και ασφυκτικό πλαίσιο για τις δημοτικές αρχές και παρά τις αδυναμίες μας, πετύχαμε αρκετά σημαντικά πράγματα. 
 

  • Συμμαζέψαμε τα οικονομικά του δήμου, μειώσαμε σημαντικά το χρέος, χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολιτες, αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις τους ελαφρύναμε.
  • Δημιουργήσαμε δράσεις και δομές που ανακουφίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη όπως: δημοτική τράπεζα τροφίμων, «ανοιχτή κουζίνα», δίκτυο ιατρών, διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, δημοτικο ανταλλακτηριο κλπ, αξιοποιώντας την αξιέπαινη εθελοντικη προσφορα εκατοντάδων συμπολιτών μας. Ξεχωριστή ήταν η συμβολή μας στη δημιουργία του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου που αποτελεί ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και αγώνα.
  • Παίρνουμε περισσότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και καταργήσαμε τα τροφεία.
  • Εξυπηρετούμε όλα τα παιδιά -περίπου 1600- στην καλοκαιρινή απασχόληση και μάλιστα δωρεάν.
  • Είμαστε κοντά στα σχολεία και παρά τις δυσκολίες λύνουμε προβλήματα, πολλά από τα οποία δεν είχαν αντιμετωπιστεί σε προηγούμενες περιόδους που τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.
  • Παρουσιάσαμε αξιοσημείωτη δράση σε τομείς που αρχίζουν να θεωρούνται από ορισμένους πολυτέλεια όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Στηρίξαμε τους τομείς αυτούς μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος για το δήμο, κάνοντας καλύτερη διαχείριση και αξιοποιώντας τον εθελοντισμό.
  • Ολοκληρώνουμε έργα, συνεχιζόμενα από προηγούμενες περιόδους ξεπερνώντας σημαντικά εμπόδια, σχεδιάσαμε και υποβάλαμε για χρηματοδότηση νέα. 
     
  • Αναπτύξαμε έντονη δραστηριότητα, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμιο Ελληνικού, παραλία, Υμηττός , εκτάσεις που διεκδικούν οι κληρονόμοι Νάστου).
  • Πήραμε πρωτοβουλίες για συνεργασίες με άλλους δήμους για κοινά ζητήματα. 
  • Πρωτοστατήσαμε στις κινητοποιήσεις των δήμων-που πρώτοι τις ξεκινήσαμε-ενάντια στις άγριες περικοπές, τις απολύσεις και τον Καλλικράτη που εξοντώνουν την αυτοδιοίκηση..
  • Αντιπαλέψαμε με συνέπεια τις αντιλαϊκές πολιτικές και συμβάλαμε, όσο μας αναλογεί, στην ενίσχυση της ενότητας, της αλληλεγγύης και του οργανωμένου συλλογικού αγώνα των δημοτών και των εργαζομένων.



Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, που θα κρίνουν πολλά για το μέλλον της αυτοδιοίκησης και του δήμου μας.

Η κυβέρνηση και η τρόικα επιδιώκουν τη μετατροπή των δήμων σε πειθήνια όργανα εφαρμογής των επιλογών τους.

Εμείς τον αρνηθήκαμε αυτό το ρόλο. Παλέψαμε να κρατήσουμε το δήμο όρθιο, στην υπηρεσία των πολιτών.

Ταυτόχρονα όμως σας λέμε την αλήθεια. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση και καμία προοπτική ούτε για εμάς τους ίδιους ούτε για το δήμο αν δεν ανατραπούν οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές. 
 

Η ζοφερή πραγματικότητα πρέπει να μας αφυπνίσει, να μας ταρακουνήσει όλους. Να διαλύσει κάθε αυταπάτη για όλους αυτούς που υπηρέτησαν το σύστημα και ωφελήθηκαν από αυτό και τώρα παριστάνουν τους σωτήρες. 
 

Η σωτηρία της χώρας και των δήμων δε βρίσκεται στα ψέματα και στην ασύστολη προπαγάνδα των ενόχων για τη χρεοκοπία τους, αλλά η συλλογική και δυναμική αντίδραση της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και των δημοτών απέναντι στην υποταγή και την εξαθλίωση. 
 



Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Η προοπτική και το μέλλον της πόλης μας και εμάς των κατοίκων της βρίσκονται στην οργάνωση, την αντίσταση, την ενότητα, την αλληλεγγύη και την κοινή δράση όλων με μπροστάρη το δήμο μας με άμεσους στόχους:

  • Να μην υπάρχει στο δήμο οικογένεια χωρίς φαγητό, χωρίς στέγη, χωρίς ρεύμα, χωρίς φάρμακα και στοιχειώδη ιατρική φροντίδα.
  • Την υπεράσπιση-από την ιδιωτικοποίηση, την κατάργηση και τις απολύσεις-και βελτίωση των υπηρεσιών των δήμων με προσλήψεις μονίμου προσωπικού και αξιολόγηση μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
  • Την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των βασικών κοινωνικών αγαθών (γη, νερό, ηλεκτρικό, μέσα μεταφοράς, υγεία, παιδεία).
  • Τη σημαντική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των δήμων.
  • Την κατάργηση της παραλυτικής γραφειοκρατίας και των ελέγχων σκοπιμότητας, την απλούστευση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και διαχείρισης, την κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου των δήμων και την μη μετατροπή τους σε κρατική υπηρεσία.


Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Σας καλούμε να συνεχίσουμε μαζί αυτή τη προσπάθεια και τον αγώνα.


Σας καλούμε να πάρετε τη δική σας θέση στη μεγάλη συσπείρωση δυνάμεων , ανεξάρτητα από πολίτικη προέλευση, με μόνη δέσμευση και επιδίωξη την αντιμετώπιση των επιτακτικών λαϊκών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.