Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013.

 
Η εκδήλωση ξεκίνησε κατά τις 8:00 μ.μ. με ένα σύντομο χαιρετισμό της προέδρου της Πολιτιστικής επιτροπής κ. Ράϊκου Ζωής που επισήμανε τον συσχετισμό του συνθήματος Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εξέγερσης του πολυτεχνείου με τα αιτήματα του ελληνικού λαού σήμερα.


Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την ταινία του Σκηνοθέτη Ζυλ Ντασσέν «Η Δοκιμή» και ακολούθησε ομιλία από τον κ. Γιώργο Παπαπέτρου, μέλος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, ο οποίος μεταξύ άλλων έθεσε ένα προβληματισμό στους παρευρισκόμενους για το που οδηγείται σήμερα η ελληνική κοινωνία.


Το Πολιτιστικό Συνεδριακό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» γέμισε από νωρίς το απόγευμα από τα παιδιά του μουσικού συγκροτήματος του 2ου Λυκείου Αργυρούπολης και την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου με τις πρόβες και αργότερα κατά τις 9:00 μ.μ. μεταμορφώθηκε σε ένα κατάμεστο συναυλιακό χώρο που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από άλλους επαγγελματικούς του είδους.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Κορτζίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
 κ. Κωνσταντάτος Γιάννης, πολλοί εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους νεαρούς καλλιτέχνες και στους καθηγητές τους για την άψογη παρουσία τους.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.