Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Εκεί που χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι












Πολλή λάσπη πέφτει τελευταία από την «Ενωμένη Πόλη»
 για τη διαφορά των δημοτικών τελών ανάμεσα στην Αργυρούπολη και στο Ελληνικό.

Ποια όμως είναι η αλήθεια;



Όταν το 2010 αναλάβαμε ως δημοτική αρχή, είχαμε να επιλύσουμε ένα πρόβλημα. Να εξισώσουμε προς τα κάτω σύμφωνα με την προεκλογική μας δέσμευση τα δημοτικά τέλη
 και φόρους σε Αργυρούπολη και Ελληνικό που βρίσκονταν σε μεγάλη απόκλιση. Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια κινηθήκαμε στην κατεύθυνση της υλοποίησης της δέσμευσής μας.


Καταργήσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, καταργήσαμε ή μειώσαμε τα δίδακτρα σε αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, μειώσαμε και εξισώσαμε τα δίδακτρα στα Ωδεία, μειώσαμε τα τέλη καθαριότητας και νεκροταφείου.

 Τα παραπάνω τα υλοποιήσαμε σε μια 3ετία δραματικών μειώσεων στα έσοδα του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Στις 17-7-2011 η αντιπολίτευση μας καταγγέλλει ότι παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις που «μειώνουν τα έσοδα του Δήμου και αυξάνουν τα έξοδά του» όπως «κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών, μείωση κατά 28% των Δημοτικών Τελών 
για καταστήματα της Αργυρούπολης, γενναία αύξηση έως και διπλασιασμό των τακτικών και έκτακτων επιχορηγήσεων σε Συλλόγους».


Μήπως τελικά δεν είναι τα πράγματα όπως φαίνονται;

Το να καταγγέλλουν Κωνσταντάτος & Τσαρπαλής την απόκλιση των τελών σε Αργυρούπολη και Ελληνικό δε σημαίνει ότι έχουν και την πρόθεση να τα μειώσουν. Τα δημοτικά τέλη κάλλιστα μπορούν να εξισωθούν και προς τα πάνω. 

Επομένως όσοι «τσιμπάνε» ας σκεφτούν:


Μπορούν οι Κωνσταντάτος & Τσαρπαλής να εγγυηθούν την εξίσωση των τελών προς τα κάτω, όταν οι ίδιοι ως διοίκηση του πρώην δήμου Αργυρούπολης σε εποχές, όπου τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, τα διατηρούσαν υψηλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.