Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Goodbye Mr. Avramopoulos

                           Goodbye and ''shalom'' Mr. Avramopoulos


 Ευχόμαστε στον κ. υπουργό και αντιπρόεδρο της ''Ν.Δ'', καλό ταξίδι επιστροφής στην Ελλάδα
 
Τον ευχαριστούμε που ήρθε γιά ένα δεκαήμερο στις ΗΠΑ, όπου σημάδεψε την περιοδεία του με συναντήσεις του με στελέχη της Οργάνωσης American Jewish Committee, σε Σικάγο, Βοστώνη και Νέα Υόρκη, γράφοντας (ουσιαστικά) την Ομογένεια στα υπουργικά του @@. 


Ως επαγγελματίας πολιτικός καριέρας, δηλ. ''αέρας κοπανιστός'', πιθανά στο μέλλον να καταλάβει ότι, τους Ομογενείς, ΔΕΝ μπορεί να τους ''δουλεύει'' ο κάθε ''παπατζής'' 'Ελληνας πολιτικός, που νομίζει (ακόμα) ότι η Ομογένεια ''τρώει κουτόχορτο''.


Δεν ξεχνάμε, ως 'Ελληνες στις ΗΠΑ, ότι την Ελλάδα μας την κατάστρεψαν οι ανίκανοι δουλοπρεπείς πολιτικοί της (της ασυλίας, παραγραφής ατιμωρησίας), με τα διεφθαρμένα σάπια κόμματά τους
.



Κύριε υπουργέ... Η Ομογένεια πάντα βοηθά την πατρίδα, έστω και αν μας θεωρείτε, οι άξεστοι πολιτικοί,
'Ελληνες πολίτες 3ης κατηγορίας, αρνούμενοι -γιά τα φτηνά κομματικά παιχνιδάκια σας- να μας δώσετε το συνταγματικό μας δικαίωμα, της ψήφου, βάζοντας το ''κομματικό συμφέρον'' σας υπεράνω του εθνικού. 'Ετσι, αποδεικνύετε στην πράξη, πόσο γελοίοι και πόσο επικίνδυνα ζημιογόνοι γιά την πατρίδα, είστε.


 Επειδή εκνευρίζει και προκαλεί την Ομογένεια:
 
Ερωτήματα γιά τον υπουργό Δημ. ''κosher'' Αβραμόπουλο (χρειάζονται απαντήσεις)



 1- Στο επίσημο πρόγραμμα υπήρχαν συνολικά 38 επαφές, συναντήσεις, εκδηλώσεις κλπ του υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την επίσκεψή του γιά την Συνέλευση του ΟΗΕ. Σε πόσες από αυτές συμμετείχε; Στις μισές; Και γιατί την ''κοπάνησε'' στην μέση του δείπνου- εκδήλωσης γιά την κυπριακή Προεδρία στο Μανχάτταν με την παρουσία Μπαρόζο, Βαν Ρομπέϊ κλπ βράδυ 26 Σεπτ.; (Αφού δεν συμμετείχε σε όλες, ΓΙΑΤΙ δημοσιογράφοι αθηναϊκών ΜΜΕ τον καλύπτουν, παραπληροφορώντας στην Ελλάδα;)


2- Γιατί ο υπουργός δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου γιά όλα τα ελληνόφωνα ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη;



3- Γιατί στην δεκαήμερη παρουσία του στις ΗΠΑ, ΔΕΝ έδωσε συνέντευξη σε κανένα αμερικάνικο ΜΜΕ;



4- Γιατί και στις τρεις πόλεις που πήγε (Σικάγο, Βοστώνη, Νέα Υόρκη) αν και συναντήθηκε επίσημα με το American Jewish Committee δεν ''καταδέχτηκε'' να ασχοληθεί με την Ομογένεια; (και δεν αναφερόμαστε στις ''στημένες'' μικρο-εκδηλώσεις σε Σικάγο, Βοστώνη, όπου κι εκεί καλεσμένοι ήταν και Αμερικανο-Εβραίοι)



5- Στην συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, είπε:«...Δεν κρύβω την βαθιά μου συγκίνηση για τα λόγια συμπαράστασης αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος κινητοποιώντας την Ομογένεια της Αμερικής για να συμπαρασταθεί και να σταθεί στο πλευρό της μαχόμενης αυτή τη στιγμή Ελλάδος και του λαού της...». Ερωτούμε: ΠΟΥ ''είδε'' ο υπουργός τις ''πρωτοβουλίες'' και την... ''κινητοποίηση'' της Ομογένειας από τον αρχιεπίσκοπο; Στον ύπνο του; (H Ομογένεια ΔΕΝ γνωρίζει τίποτα).




6 - Γιατί ο υπουργός ΔΕΝ έθεσε στον αρχιεπίσκιοπο Δημήτριο το φαινόμενο της άθλιας χρησιμοποίησης αποσπασμένων Ελλήνων εκπαιδευτικών (που πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο) σε κοινοτικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής; Λογικά όλους θάπρεπε να τους πληρώνει η Αρχιεπισκοπή (που ζει από τους Ομογενείς) και ΟΧΙ η υποφέρουσα Ελλάδα. (Αυτό, υπουργέ, είναι η ''προσφορά'', το ''έργο'', του Δημήτριου;)





7- Γιατί ''κουβαλούσε'' μαζί του, ως ''γλάστρα'', τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο γιά Απόδημους (Κ. Τσιάρα) και ΔΕΝ τον άφησε να πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κουβέντα, ακόμα και στις μικροσυγκεντρώσεις με προεδροπαράγοντες στα Προξενεία ή στις ''στημένες''...δεξιώσεις, σε Σικάγο, Βοστώνη, Νέα Υόρκη;



8- Ζητάτε βοήθεια από την Ομογένεια. Η Ομογένεια πάντα βοηθά την πατρίδα, έστω και αν τους Ομογενείς μας θεωρείτε οι 'Ελληνες άξεστοι πολιτικοί, πολίτες 3ης κατηγορίας, αρνούμενοι -γιά τα κομματικά παιχνιδάκια σας- να μας δώσετε το συνταγματικό μας δικαίωμα, της ψήφου, δείχνοντας έτσι στην πράξη, πόσο γελοίοι είστε.



9- Θα μας πείς υπουργέ τι έγιναν τα χρήματα της Ομογένειας γιά τους πυρόπληκτους 2007, που δόθηκαν στο ειδικό Ταμείο (με επικεφαλή τον κ. Π. Μολυβιάτη); Στους πυρόπληκτους ΔΕΝ δόθηκαν ποτέ. Η Ομογένεια έδωσε τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους, όχι γιά το διεφθαρμένο κράτος σας.


( 27 Σεπτ. '12 )



 Αρνητικά σχόλια προκαλούν στην Ομογένεια πράξεις, παραλείψεις του υπουργού Εξωτερικών


Στην περιοδεία του στις ΗΠΑ, έδωσε μεγάλη έμφαση σε συναντήσεις με Αμερικανο-Εβραίους, υποτίμησε και απαξίωσε την Ομογένεια, απόφυγε να συναντηθεί μαζί της σε ανοιχτή συγκέντρωση, διαισθανόμενος το... ''γιαούρτωμα'' και περιορίστηκε σε ''κλειστές'' συγκεντρώσεις σε προξενείο και Αρχιεπισκοπή. 


Οι δε δηλώσεις του εκεί, απόδειξαν πόσο πολύ άσχετος είναι με ζητήματα της Ομογένειας. Φυσικά, ο κ. υπουργός, τίμησε και τα ακριβά εστιατόρια με ''φίλους'' του, όπως συνηθίζει στα συχνά ταξίδια του στη Νέα Υόρκη.

Τα χάλια μας: Ο υπουργός Εξωτερικών, στην διάρκεια της 10ήμερης περιοδείας του στις ΗΠΑ, ΔΕΝ έκανε παρέμβαση σε αμερικάνικα ΜΜΕ. Περιορίστηκε στα... ελληνικά, γιά ''εσωτερική κατανάλωση''.



 Κόντρα παν-Μακεδονικής ΗΠΑ - Αβραμόπουλου
 
Aντιφατικές  είναι οι  δηλώσεις που έκανε στην Βοστώνη (22 Σεπτ.) ο ΥΠΕΞ Δημ. Αβραμόπουλος για την επίσημη ελληνική θέση στο ζήτημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Παν-Μακεδονική Ένωση ΗΠΑ, διαβάζουμε:


''Μέλη της Παμμακεδονικής ζήτησαν να πληροφορηθούν αν έχει γίνει αποδεκτή πρόταση με σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την περίπτωση: «Ακόμη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει καμιά απολύτως επίσημη θέση».



Oμιλία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή, 7.7.2012: ''Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων (erga omnes)''.


 Περιοδεία Δ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ: Μία από τα ίδια (οι 'Ελληνες πολιτικοί ΔΕΝ αλλάζουν)

 























Σε  μιά πολύ κρίσιμη περίοδο γιά την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος ακολουθεί την ''τουριστική''... πεπατημένη Ελλήνων πολιτικών, στην περιοδεία του στις ΗΠΑ. Δηλ., 20 χρόνια, μία από τα ίδια: 

Εκδηλώσεις, δεξιώσεις, χαιρετισμοί-ομιλίες, δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίες κι επαφές, χωρίς ουσία, με τους ίδιους μη ενεργούς ''προεδροπαράγοντες- ψώνια'' ή την Εκκλησία, η οποία δεν έχει την εκτίμηση της Ομογένειας. Καμία σοβαρή προσπάθεια με σχέδιο-στρατηγική, για ειλικρινή συνεργασία με την Ομογένεια, ώστε αυτή να δράσει αποτελεσματικά και συντονισμένα γιά την πατρίδα.



Οι 'Ελληνες πολιτικοί, τελικά, ΔΕΝ αλλάζουν με τίποτα. Και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η Ομογένεια στις ΗΠΑ, που έχει πικρή πείρα, δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί με τίποτ
α







Oμογενείς Βοστώνης δηλώνουν στο ''ΚΑΛΑΜΙ'' γιά την ''δεξίωση-εκδήλωση'':

 
- «Μας κάλεσαν σε μιά εκδήλωση γιά να ακούσουμε τον υπουργό και τον μητροπολίτη να μας λένε τα ίδια»;
- «Τόση αστυνομία τι χρειαζόταν; Τα γνωστά ''μεγαλεία'' του Αβραμόπουλου; Μα ποιός νομίζει ότι είναι;»
- «Ο υφυπουργός Εξωτερικών γιά Απόδημους και ο νέος πρέσβης στις ΗΠΑ, που είχε υπηρετήσει παλιά στην Βοστώνη, δεν έπρεπε να πουν δυό λόγια, αφού υποτίθεται ήταν ομογενειακή εκδήλωση;»
-
«Το 1/3 από τους καλεσμένους στην δεξίωση ήταν αμερικανοεβραίοι»
 
Η είδηση: O κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κρατώντας τις...ισορροπίες όπως και στο Σικάγο, ήταν ο κύριος ομιλητής σε ειδική συνάντηση που διοργάνωσε η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή Βοστώνης (American Jewish Committee), παρουσία του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιου.

Ο ''θεοφοβούμενος'' υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος γιά Απόδημους κ. Τσιάρας


 
Συχνές οι συναντήσεις του με πατριάρχες, αρχιεπίσκοπους, μητροπολίτες, παπάδες, θεολόγους και σχολές τους. Λέτε να βρήκε τον ''δρόμο του Θεού'', εκτός από τον...δρόμο του επίγειου ''θεού'' του, του κ. Αβραμό; Ο υφυπουργός, και είναι αλήθεια, κάπου-κάπου ασχολείται και με την Ομογένεια. Στο ταξίδι του όμως στις ΗΠΑ, η παραμονή του ήταν λιτή, με εξαίρεση ένα ακριβό κούρεμα στο Μανχάτταν, προσφορά του ΣΑΕ.

..........................................................







 



 http://www.kalami.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.