Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μισό εκατομμύριο Γερμανοί έχουν μπαμπά.... εχθρό

Μισό εκατομμύριο Γερμανοί έχουν μπαμπά «εχθρό»

 

Περισσότερα από 400.000 παιδιά γεννήθηκαν στη μεταπολεμική Γερμανία από άνδρες που... ήταν στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων. 

 

 

 Αυτό ανακοίνωσαν ιστορικοί στη διάρκεια διάσκεψης για...

 

 το θέμα των παιδιών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που γίνεται στη Βιέννη. Πρόκειται για την πρώτη ιστορική διάσκεψη που πραγματοποιείται για το θέμα αυτό. Από την αυστριακή πρωτεύουσα, ερευνητές και τα λεγόμενα παιδιά του πολέμου έκαναν έκκληση για κυβερνητική βοήθεια ώστε να εντοπίσουν τους πατέρες τους, η ταυτότητα των οποίων σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ακόμη γνωστή. -->

 

 “Αυτά τα παιδιά δεν αισθάνονται ολοκληρωμένα”, δήλωσε η Σίλκε Σατιούκοφ μια ιστορικός του γερμανικού πανεπιστημίου του Μαγδεμβούργου. Οι ερευνητές μέχρι τώρα εκτιμούσαν ότι υπήρχαν περίπου 68.000 παιδιά στη Δυτική Γερμανία και 8.000 στην Αυστρία που γεννήθηκαν από άνδρες των συμμαχικών δυνάμεων από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. 

 

Δεν υπήρχαν εκτιμήσεις για τον αριθμό τους στην υπό ρωσική κατοχή Ανατολική Γερμανία. Ωστόσο, νεότερα στοιχεία και εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 100.000 παιδιά στη Δυτική Γερμανία, 300.000 στην Ανατολική και 40.000 στην Αυστρία, σύμφωνα με τους ιστορικούς. Η πλειονότητα των στρατιωτών των συμμαχικών δυνάμεων βίαζαν Γερμανίδες και Αυστριακές, όμως δημιουργήθηκαν και πολλοί δεσμοί μεταξύ των στρατιωτών και των γυναικών.

 

  tsantiri.gr 

 http://ksipnistere.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.