Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ












Ο Βασίλης Καριοφυλλίδης, Πόντιος στην καταγωγή, ξεκίνησε ...


την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα και το Ολυμπιακό Χωριό με προορισμό τις Αλησμόνητες Πατρίδες χιλιάδων Ελλήνων και συγκεκριμένα την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.



Το μεγάλο αυτό ταξίδι θα διαρκέσει, όπως υπολογίζει, περίπου 15 ημέρες και θα διανύσει με την επιστροφή του στην Αθήνα 4500 χλμ, στα οποία θα περάσει από 40 πόλεις σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ θα είναι πίσω περίπου στις 13 Οκτωβρίου και όλα αυτά... με το ποδήλατο του!



Να τονίσουμε ότι ο Βασίλης Καριοφυλλίδης ξεκίνησε το προσκηνυματικό του ταξίδι μόνος του, δίχως την βοήθεια του Κράτους, παρά το ότι χτύπησε αρκετές πόρτες για ενίσχυση της προσπάθειας του.
 Η πρωτοβουλία του Βασίλη Καριοφυλλίδη αγκαλιάστηκε αρχικά από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Διονυσίου Αναστάσιο Σαργέντη, ο οποίος έκανε όλες τις απαραίτητες επαφές με την Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ώστε ο ποδηλάτης να έχει δωρεάν διαμονή και διατροφή σε όλο του το ταξίδι.

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΔΗΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ



ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ «ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΔΗΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

 

Ένα βήμα πριν την Τουρκία και το δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού του βρίσκεται ο Βασίλης Καριοφυλλίδης, ο ποδηλάτης από το Μενίδι ή όπως τον χαρακτηρίζουν πλέον όλοι όσους συναντά στο δρόμο του «το λιοντάρι», ο Πόντιος που δεν φοβάται τίποτα!
Αύριο θα μπει τελικά στην Τουρκία, αφού ένα πρόβλημα στο γόνατό του καθυστέρησε την μετάβασή του στην γείτονα χώρα. Ωστόσο, εκτός από τους εκατοντάδες φίλους που ο Βασίλης έκανε κατά την διαδρομή του, βρήκε και υποστηρικτές, κάτι που όπως είχαμε ξαναεπισημάνει ήταν «δύσκολο» για την πολιτεία που αρέσκεται μόνο στα μεγάλα λόγια! 


Η «Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.» θα στηρίξει από εδώ και πέρα οικονομικά την προσπάθεια του Βασίλη Καριοφυλλίδη κάνοντας έτσι λίγο πιο άνετη την μετάβαση του στην Τραπεζούντα και συγκεκριμένα στην Παναγία Σουμελά, για να εκπληρώσει ένα τάμα ζωής! Να τονίσουμε πως μιλάμε για μία ελληνική ζυθοποιία από τις καλύτερες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη που απέδειξε πως εκτός από άριστα προϊόντα έχει και την ανθρωπιά που χρειαζόμαστε στις μέρες μας!
Συγχαρητήρια για την προσφορά σας στον συμπολίτη μας και ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο να προτιμά ελληνικά προϊόντα!!!


Ο Βασίλης Καριοφυλλίδης στις 22 Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε το ¼ της διαδρομής των 4.500χλμ (!) έφτασε και διανυκτέρευσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον υποδέχτηκαν φίλοι, ενώ προσέλκυσε και το ενδιαφέρον τουρκικών Μέσων, στα οποία παραχώρησε συνεντεύξεις. 


«Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πριν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από την Αθήνα με τη βοήθεια αγγέλων κι εγώ 16 αιώνες μετά θα ποδηλατήσω στα χνάρια Της με την βοήθεια των ποδηλατών»,
τονίζει ο ίδιος εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο επίπονο αυτό ταξίδι!
Να τονίσουμε κάτι που θα έπρεπε να ντροπιάσει τους Έλληνες, κυρίως της Αττικής, γιατί οι Βορειοελλαδίτες ήταν άψογοι, πως στην Τουρκία τον Βασίλη τον υποδέχτηκαν σαν ήρωα, σαν τον Έλληνα που φέρνει την Ειρήνη, σαν το «Λιοντάρι του Πόντου»! Σε αντίθεση με τους «δικούς μας» που δεν του έδωσαν την σημασία που του άξιζε!

 Ο Βασίλης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του φιλοξενείται από φίλους, εθελοντές που συγκινούνται με τον σκοπό του και Ποντιακά σωματεία. Σε λίγες μέρες θα φτάσει στην Τραπεζούντα ενώ υπολογίζει να βρίσκεται πίσω στην Αθήνα στα μέσα του Οκτώβρη



ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΔΗΣ–ΩΣ O ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

 ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΔΗΣ–ΩΣ O ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚ

 

 





. Καλή συνέχεια Βασίλη!!!

 http://www.acharnorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.