Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση 2013

 O Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης οργανώνει για άλλη μια χρονιά αυτό το υψηλού επιπέδου πρόγραμμα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών του δήμου μας, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.


Η δημοτική μας αρχή παρά τις περικοπές πάνω από 60% που επέβαλαν τη τελευταία τριετία οι μνημονιακές κυβερνήσεις στους τακτικούς πόρους των δήμων και τις ελλείψεις σε προσωπικό, κατόρθωσε να μην περιορίσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. 

Αντίθετα τις ενίσχυσε αποφασιστικά και δημιούργησε και νέες (όπως π.χ. οι δομές και οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης), ώστε να στηρίξει αποτελεσματικότερα τους δοκιμαζόμενους από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα πολίτες.


Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. H κατάθεση αιτήσεων γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013. 
Πληροφορίες: www.elliniko-argyroupoli.gr Τηλ: 210 9600639 ΟΝΑΔΕΑ/ 2132026052 Δημοτολόγιο Ελληνικού.


Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν και φιλοδοξεί να δώσει μέσα από ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι:

• Αθλητισμός:(κολύμβηση, στίβος, ποδόσφαιρο, βόλλεϋ, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, τέννις, πολεμικές τέχνες, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική)
• Ομαδικά παιχνίδια άθλησης και ψυχαγωγίας- Επιτραπέζια παιχνίδια
• Παραδοσιακοί και Μοντέρνοι Χοροί
• Μουσικοκινητική & Ψυχοκινητική Αγωγή
• Μουσική (Χορωδία)
• Περιβαλλοντική Αγωγή - Προγράμματα Αγωγή Υγείας και υγιεινής διατροφής
• Καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, χειροτεχνίες, πηλοπλαστική, κολλάζ, κατασκευές με υλικά ανακύκλωσης)
• Εκμάθηση Σκακιού
• Ελεύθερο παιχνίδι στην παιδική χαρά
• Επιστήμη-Τεχνολογία-Πειράματα


Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν τα παιδιά των δημοτών και των κατοίκων που είναι γεννημένα το έτος 2001 μέχρι και 2008 .Ο κάθε γονιός θα πρέπει να συμπληρώσει πλήρως τη διάτρητη αίτηση και να την καταθέσει μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 στα εξής σημεία:


Α. Οι δημότες και οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Ελληνικού μόνο στο Δημαρχείο Ελληνικού (πλατεία Αγ. Τριάδος) στο τμήμα Δημοτολογίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00-14:00.


Β. Οι δημότες και οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Αργυρούπολης μόνο στα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης εντός του Δημοτικού κολυμβητηρίου στην Αργυρούπολη (Τριπόλεως 6 & Λ. Κύπρου) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-13:00 & 16:00-20:00.
Με την κατάθεση της αίτησης θα τους δίνεται και αριθμός παραλαβής της.


Η αίτηση για να γίνει δεκτή πρέπει να είναι ενυπόγραφη και να συνοδεύεται υποχρεωτικά από: α) πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση για δυνατότητα άθλησης του παιδιού β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους δημότες και κατοίκους και γ)από πρόσφατο λογαριασμό Δ.Ε.Η ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ ή συμβόλαιο ενοικίασης για τους κατοίκους.
Εάν ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ μεγάλος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τα ακόλουθα δικαιολογητικά τα οποία θα προσκομίζονται (προαιρετικά):


1. Αν εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη τους ή του ασφαλιστικού φορέα τους.

2. Αν εργάζεται γονιός σε μονογονεϊκή οικογένεια προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα.


Παιδιά από άλλους Δήμους δεν γίνονται δεκτά και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.


Προσοχή: Όσα παιδιά υποβάλλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά γίνονται δεκτά στο πρόγραμμα χωρίς άλλη ειδοποίηση. Μόνο για όσες αιτήσεις δεν ικανοποιηθούν θα ειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.


Χώρος προσέλευσης των παιδιών από 17/6/2013 έως 26/7/2013:

1) για τα παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην πρώην αμερικάνικη βάση στο Ελληνικό

2) για τα παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης θα είναι: Α) Προνήπια, νήπια και παιδιά που φοίτησαν στην Α’ τάξη του Δημοτικού θα προσέρχονται στο 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Ομήρου και Μιλήτου Β) Παιδιά που φοίτησαν από την Β΄ μέχρι και την ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού θα προσέρχονται στο Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ «Α.Π.Χ. Αργοναύτες» της οδού Τριπόλεως δίπλα στο κολυμβητήριο.


Ο γονιός θα πρέπει να γνωρίζει, ότι:


1. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από 07.00 μέχρι 16.00. Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα είναι ελεύθερη από 07:00 μέχρι 08:50. Η αποχώρηση θα γίνεται σε δύο ζώνες: Η πρώτη θα είναι μεταξύ 13:00-13:30 και η δεύτερη θα είναι μεταξύ 15:30-16:00.Ενδιάμεσα δεν θα υπάρχουν αποχωρήσεις παιδιών. Η ώρα αποχώρησης του παιδιού πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά στην αίτηση και θα ισχύει η ίδια για όλη την διάρκεια του προγράμματος.

2. Οι χώροι θα είναι φυλασσόμενοι και ελεγχόμενοι. Στους χώρους δε θα λειτουργήσουν κυλικεία. 

3.Το παιδί θα πρέπει να φορά άνετα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, να έχει μαζί του τσάντα με το όνομά του γραμμένο απ΄έξω, καπέλο, δεύτερη φορεσιά, μπουκάλι με νερό, κολατσιό και για το παιδί που θα παραμείνει μετά τις 13:30 γεύμα συσκευασμένο σε δοχείο ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων με το όνομα του επάνω.


4.Το παιδί δεν επιτρέπεται να έχει μαζί του χρήματα, φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινητό ή άλλα αντικείμενα αξίας.

5.Για λόγους ασφαλείας θα τηρείται βιβλίο προσέλευσης – αποχώρησης που θα υπογράφεται από όλους τους γονείς κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.