Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σόιμπλε: «Εσείς επιλέξατε τα μέτρα»

Τι είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στον Αλέξη Τσίπρα


«Τα Μνημόνια τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις», διαμήνυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να λάβει την απάντηση:
 «Εσείς επιλέξατε τα συγκεκριμένα μέτρα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κατέδειξε ότι η τρόικα καθορίζει μεν τους στόχους αλλά όχι τους τρόπους επίτευξής τους
αφήνοντας αιχμές για την αναποτελεσματικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων στους τομείς της...
φοροδιαφυγής και της σπατάλης.
 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε σαφή την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, ως προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ. Σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιό, ο οποίος συνόδευσε τον Άλεξη Τσίπρα στο Βερολίνο, πρόθεση της γερμανικής πλευράς είναι αμέσως μετά να εστιάσει στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. 
 
«Εμείς είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και μιας βαθιάς τομής στο κράτος και ιδίως στο φορολογικό σύστημα που πρέπει να εκπέμπει δικαιοσύνη και να είναι αποτελεσματικό. Γι’ αυτούς, μεταρρυθμίσεις είναι η μείωση των μισθών», σημείωσε ο Γιάννης Μηλιός (ρ/σ Σκάι).

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στο Γερμανό αξιωματούχο ζητήματα όπως η εξόφληση του κατοχικού δανείου αλλά και η διάθεση της κατάθεσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου (υπόθεση Siemens) στις ελληνικές αρχές. Εκείνος χαρακτήρισε «ήσσονος σημασίας» το πρώτο και δήλωσε αναρμόδιος για το δεύτερο.

Πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το Reuters αναφέρουν ότι στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «αλλαγή» του Μνημονίου.
 
 
 http://greki-gr.blogspot.gr
 
 
 Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.