Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα

- Η επίθεση Στουρνάρα στη διακυβέρνηση Καραμανλή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
 - Δάκτυλο Σαμαρικών βλέπουν οι Καραμανλικοί. 
 
- Ο ρόλος του Σημίτη και τι φοβάται το Μαξίμου. 
 
 Η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών κ.Στουρνάρα στη ΝΕΤ, με την οποία κατέδειξε ως υπεύθυνη για τη σημερινή κρίση τη διακυβέρνηση Καραμανλή, δημιουργεί ένταση στο πολιτικό σκηνικό.


Τα αντανακλαστικά των Καραμανλικών λειτούργησαν άμεσα, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει την αρχή και να αναφέρεται στις ευθύνες του κ. Στουρνάρα και του πολιτικού του μέντορα κ. Σημίτη, για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε η χώρα στο ευρώ.
Ο πρώην Υπουργός συνέδεσε τον κ. Στουρνάρα με τον κ. Σημίτη, την Goldman Sachs, και τα παραποιημένα στοιχεία , με τα οποία μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά και με τον καθορισμό της ισοτιμίας δραχμής-ευρώ.


Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε την αποτυχία των εκτιμήσεων του κ. Στουρνάρα, ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ενώ έπεται και συνέχεια.
Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Στυλιανίδης που επέκρινε τον Υπουργό Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την απόσυρση της διάταξης για τα σκάφη αναψυχής, στοχεύοντας απ' ευθείας τον κ. Στουρνάρα.


Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής δεν προτίθεται ούτε να απαντήσει ούτε να τοποθετηθεί δημόσια. Δεν κρύβει όμως την ενόχλησή του για τα όσα υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας.


Σήμερα το πρωί, βολές κατά του κ. Στουρνάρα εξαπέλυσε και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης που συνέστησε στον κ. Στουρνάρα να μην είναι αλαζόνας και να θυμάται τι έπαθε ο προκάτοχός του, ο κ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα επισήμανε ότι ο κ. Στουρνάρας, ως Πρόεδρος του ΙΟΒΕ, είχε βραβεύσει τον κ. Χριστοφοράκο της SIEMENS.


Το βέβαιο είναι ότι πίσω από αυτή την κίνηση του κ. Στουρνάρα, να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του κ. Καραμανλή, υποκρύπτονται πολλές και ετερόκλητες επιδιώξεις.


Ο κ. Στουρνάρας αποτελεί άνθρωπο του κ. Σημίτη, μαζί με τους κ.κ Παπαδήμο, Ράπανο και Γιαννίτση αποτελούν τον στενό κύκλο του κ. Σημίτη. Ο τελευταίος δεν έχει ξεχάσει την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που είχε ακολουθήσει απέναντί του ο Κώστας Καραμανλής, ως αρχηγός της Ν.Δ.



Όσοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του κ. Σημίτη, τονίζουν ότι δεν έχει ξεχάσει το χαρακτηρισμό ''Αρχιερέας της Διαπλοκής'' που του είχε αποδώσει ο κ. Καραμανλής από το βήμα της Βουλής.
Οι διαφορές ανάμεσα στο σημιτικό στρατόπεδο των ''εκσυγχρονιστών'' και τον Κώστα Καραμανλή επεκτείνονται και στις στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές της χώρας.


Ο Κώστας Σημίτης, ως Πρωθυπουργός, έφερε την Ελλάδα στο γερμανικό στρατόπεδο επιρροής με το πρόσχημα της αναγκαιότητας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής δεν εμπιστεύεται τους Γερμανούς και πιστεύει ότι η γεωπολιτική θέση αλλά και τα συμφέροντα της Ελλάδας, της επιβάλλουν να υπάρχουν και άλλοι παίκτες στο παιχνίδι.

 Εκτιμά μάλιστα ότι η απόλυτη ταύτιση της Ελλάδας με το Βερολίνο, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα ζημιώσει τα ελληνικά συμφέροντα.
Τις ίδιες απόψεις συμμερίζεται και ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης.


Η ανησυχία του Μαξίμου επικεντρώνεται και σε στελέχη πλέον της κυβέρνησης και υπουργούς σε νευραλγικής σημασίας υπουργεία, που δείχνουν να συμφωνούν με αυτές τις εκτιμήσεις. Θεωρούν μάλιστα ότι αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα και προκύψει η ανάγκη νέων μέτρων, θα υπάρξει γενικευμένη αμφισβήτηση της στρατηγικής του κ. Σαμαρά.
Πολλοί βλέπουν πίσω από την επίθεση Στουρνάρα και δάκτυλο Μαξίμου.


Ο κ. Σαμαράς αντιμετωπίζει με μεγάλη καχυποψία τον κ. Καραμανλή και τον θεωρεί εν δυνάμει απειλή.
Παρά τις φαινομενικά καλές σχέσεις και την μεγάλη προσοχή που δείχνει στις κινήσεις του, ο κ. Καραμανλής, η επιφυλακτικότητα και η καχυποψία κυριαρχούν στο Μαξίμου.


Ο κ. Σαμαράς δεν έχει δει με καλό μάτι το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής του ομάδας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει σπεύσει να συναντηθεί με τον κ. Καραμανλή το τελευταίο εξάμηνο.
Οι εισηγήσεις που δέχεται για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού κόμματος που θα στεγάσει όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, στοχεύουν στο να τον απαλλάξουν από τα βαρίδια του Καραμανλισμού. 


Οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά θεωρούν ως μεγαλύτερο βαρίδι την ίδια τη Νέα Δημοκρατία που έχει ταυτιστεί, ιστορικά και πολιτικά, με τον Καραμανλισμό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο ιδρυτής της Ν.Δ δεν είχε και την καλύτερη γνώμη για το σημερινό Πρωθυπουργό, κάτι που ισχύει και αντίστροφα.


Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι διαρροές που φέρουν τον κ.Καραμανλή αποφασισμένο να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική και να μη θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν πραγματοποιηθούν.
Οι Καραμανλικοί αντιτείνουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός λειτούργησε μέχρι σήμερα ως εγγυητής της ενότητας της παράταξης.


Κάποιοι μάλιστα αναφέρονται στη στήριξη που παρείχε ο κ. Καραμανλής στον κ. Σαμαρά μετά το ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα του 18.8% των εκλογών του Μαΐου.
Επισημαίνουν μάλιστα με νόημα ότι ''αν ο Καραμανλής είχε κάνει μία απλή δήλωση τη επόμενη μέρα το πρωί, μέχρι το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα είχε παραιτηθεί από την ηγεσία της Ν.Δ'


 http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.